Rendőrök vitték el a troliról a férfit, aki nem akart maszkot felvenni

Sharing is caring!

Ismét tömegközlekedési eszközön történt meg a baj: valakinek derogált felvenni a maszkot, persze, leállt minden, megszívatott egy csomó utast, végül a rendőrök szedték le, ráadásul testi kényszerrel.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján, a rendőrségre vonatkozó részben hangzott el, hogy – a múltkori, vonatos esethez hasonlóan – megint rendőröknek kellett beavatkozniuk egy tömegközlekedési eszközön a maszkhasználat megszegése miatt.

Egy budapesti trolin egy 41 éves férfi utast hiába kért a sofőr, az nem vette fel a maszkot. A sofőr rendőröket hívott, és amikor azok megérkeztek, majd kérték az embert, hogy vegye fel a maszkot, azt meg is tette. Mindenki azt hitte, minden rendben. A rendőrök elmentek, a troli továbbindult.

Ám pár méter után az utas ismét megszabadult a maszkjától, mire a sofőr megint hívta a rendőröket: az illető ekkor már nekik sem engedelmeskedett. Leszállni sem akart, ezért a rendőrök testi kényszer alkalmazásával szedték le a járműről. Védelmi intézkedés megszegése és közérdekű üzem megzavarása miatt is feljelentették.

A tájékoztatón felsorolt adatokból egyébként az derült ki, hogy amúgy sem érdemes azon hisztizni, hogy fel kell venni maszkot, mivel most már elenyésző a figyelmeztetések száma, megszűnt a jófejkedés, ugyanis komoly vészhelyzet van. A tegnapi, 95 intézkedésből, amikor üzletben, egyéb zárt helyen nem vett fel valaki maszkot, mindössze 4 végződött figyelmeztetéssel. 63 esetben bírságoltak a rendőrök, 28 embert pedig feljelentettek. A bírságok összege fejenként egy komolyabb bevásárlásnyi összeget tett ki, ugyanis átlagosan 22 ezer forintra jött ki a büntetés.

Indirekt/Blikk

Facebook Comments