Repülő taxik forradalmasítják a párizsi közlekedést

Repülő taxik forradalmasítják a párizsi közlekedést

Sharing is caring!

A jövő év elején már repülő taxik szállítják a sietős utasokat Párizs légterében. Ha beválik, a 2024-es párizsi olimpián már ezek a járműevek segítik a zsúfolt francia főváros közlekedését.

Hét éve bukkant fel a hírekben a Volocopter repülő taxija: ez egy olyan, függőlegesen fel- és leszállni képes jármű, ami rotorok segítségével emelkedik a magasba. Azaz légitaxi, azaz egy olyan dolog, amit legfeljebb Ötödik elem-szintű sci-fikben láthattunk. Most ez a cég állítja: a szerkezet már kész a tesztre, és 2021-ben, azaz hónapokon belül indulnak is a próbarepülések Párizsban.

Repülő taxik forradalmasítják a párizsi közlekedést

Ha minden a terv szerint halad, a német Volocopter a 2024-es párizsi olimpia idején már javában szállíthatja majd az utasokat; annak érdekében, hogy addigra üzembiztos legyen a szerkezet, 2021 elején már valóban repkedni fognak vele a francia főváros fölött – írja a roadster.hu. Florian Reuter, a Volocopter vezetője úgy látja, a repülő taxi első kereskedelmi útvonalai két-három éven belül nyílhatnak meg, a legnagyobb reklámot pedig a 2024-es párizsi olimpia hozhatja a járműnek.

Facebook Comments