Retró, természet és szürke-sárga – Ilyenek lesznek a legtrendibb hálószobák 2021-ben

Sharing is caring!

A retró elemekkel kevert modern, skandináv stílusú lakberendezés évek óta hatalmas divat és nem lesz ez másképp 2021-ben sem. Letisztult geometriai formák és neutrális színek – fehér, antracitszürke, galambszürke, amaránt – jellemzik ezt a stílust, mely a mini hálószobáktól a legtágasabb terekig bárhol megállja a helyét. Eleganciát és időtlenséget sugároz, miközben praktikus is. Egy így berendezett hálószoba nemcsak jövőre, de még hosszú évek múlva is garantáltan trendi lesz, de bármikor átvariálható néhány új kiegészítővel.

Retró és modern (Fotó: Getty Images)

Szürke-sárga

Pantone Intézet december elején jelentette be, hogy a 2021-es évnek nem csupán egy, de két trendszíne is lesz: az alap szürke és a világító sárga. Ez a két szín a lakberendezésben már jelenleg is népszerű, az irányzatnak pedig újabb lendületet ad majd, hogy jövőre ez a két szín lesz hivatalosan is a legdivatosabb. A sárga élénkebb árnyalatával ugyanakkor érdemes csínján bánni a hálószobában: a szürke enteriőrbe bőven elég elhelyezni néhány kisebb, de hangsúlyos sárga elemet, például néhány ilyen árnyalatú díszpárnát, lámpát vagy keretet.

Szürke és sárga (Fotó: Getty Images)

Hangsúlyos ágy

A hálószoba egyértelmű főszereplője maga az ágy. A 2021-es trendek értelmében pedig ez különösen érvényes, újra divatba jönnek ugyanis az úgynevezett statement, vagyis a méretes, a tér nagy részét kitöltő, karakteres megjelenésű, látványos, magas fejtámlával  készült ágyak. Egy ilyen bútort pedig hagyni kell érvényesülni, ami legfőképpen akkor valósul meg, ha a helyiség további elemei, tehát a többi bútordarab, a világítótestek, a szőnyeg, de lehetőség szerint még a falfestés is „aládolgozik”, tehát színében, jellegében sokkal visszafogottabb, mint az ágy.

Hangsúlyos fejtámla (Fotó: Getty Images)

Bohém természet

A bohém, illetve a vintage lakberendezési stílus sem 2021-ben fog kimenni a divatból, sőt. A hálószobát tehát továbbra is menő lesz régi vagy annak látszó bútorokkal is kiegészítőkkel berendezni. Ami pedig az aktualitást illeti: ebben az évben hangsúlyos természeti elemekkel tehetjük még trendibbé a vintage hálószobát, így például egy, a lenti képen láthatóhoz hasonló, óriásvirágos tapétával. Nem kell persze a helyiség minden falát beborítani vele, különösképp, ha kisebb hálószobáról van szó, elég, ha csak az egyik, leginkább az ágy mögötti falra kerül ilyen tapéta.

Természeti elemek (Fotó: Getty Images)

Sötétkék

2021-ben a sötétkék szín minden formában trendi lesz a hálószobákban, legyen szó akár a bútordarabokról, akár a falról, de az ágynemű, az ágytakaró vagy a szőnyeg is lehet ilyen árnyalatú. A sötét tónust persze ellensúlyozni kell, ezt pedig  fehér és/vagy világos, natúr színekkel tehetjük meg, az így keletkező kontrasztokra építve. Ha minimál stílusú hálószobát készülsz berendezni, érdemes vagy a már fentebb említett szürke-sárga, vagy pedig a sötétebb kékes árnyalatokban gondolkodnod, ehhez az irányzathoz ugyanis kifejezetten passzolnak ezek a színek.

Kékség (Fotó: Getty Images)

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük