Rossz ötlet volt: felváltva vezették ittasan a lányok egyikük kocsiját

Sharing is caring!

A gyanú szerint a két fiatal lány felváltva vezette ittasan egyikőjük autóját, majd árokba hajtottak. A debreceni rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A rendőrségre 2020. június 7-én hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy egy autó árokba hajtott Debrecenben, a Veres Péter utcában. A rendőrök a helyszínre mentek, adatot gyűjtöttek, majd alkoholszondát alkalmaztak a gépkocsi vezetőjével szemben. A 22 éves lány pozitív értéket fújt, és az ellenőrzés során az is kiderült, hogy soha nem volt jogosítványa.

Az egyenruhások még a helyszínen meghallgatták a jármű vezetőjét és a 26 éves utasát is. A két lány részletesen elmesélte az éjszaka történéseit. Kora este közösen kezdtek iszogatni, majd úgy döntöttek, hogy elmennek a boltba autóval. Induláskor a kocsi tulajdonosa, a 26 éves lány ült a volán mögé, majd amikor végeztek a bevásárlással, barátnője ki akarta próbálni a járművet. Nem voltak már messze, így helyet cseréltek és a – jogosítvánnyal soha nem rendelkező – 22 éves lány kísérelte meg hazavezetni az autót. Már az első kanyarban lesodródtak az útról, és árokba hajtottak.

A balesetben senki nem sérült meg, azonban a történteket hallva a rendőrök a 26 éves lánnyal szemben is alkoholszondát alkalmaztak, ami az ő esetében is pozitív értéket mutatott.

A Debreceni Rendőrkapitányság az autó tulajdonosával szemben járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, míg a 22 éves barátnőnek járművezetés ittas állapotban vétség miatt kell felelnie – police.hu.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Facebook Comments