Sokan úgy védekeznek a koronavírus ellen, hogy marékszámra tömik magukba a különféle vitaminokat. Rusvai Miklós virológus szerint azonban ennél sokkal többet is tehetünk az immunrendszerünkért. 

Az ismert virológus szerint azzal még nem erősítjük meg az immunrendszerünket, ha sok vitamint szedünk. A természetközeli életmóddal sokkal inkább egészségesen tarthatjuk magunkat.

Sokkal többet tehetünk az egészségünk érdekében, ha sokat kirándulunk, sokat tartózkodunk a friss levegőn és pozitívan gondolkozunk. Én nem vagyok életmódbeli szaktanácsadó, de véleményem szerint egy kamarai est többet javít az egészségi állapotunkon, mint három marék vitamin. Az is, ha az ember felszabadultan jót nevet két órán keresztül, sokkal több pozitív energiát szabadít fel. Úgy gondolom, hogy ez orvosi szempontból is érezhető.”

– nyilatkozta Rusvai Miklós a Ripostnak és azt is hozzátette, hogy az alkohol, a dohányzás és a sok stressz sokat ront az egészségi állapoton és az immunrendszer védekező képességén is. 

A szakember arra is kitért, hogy a hosszú élet titka a jó génállomány, de a természet közelsége, a pozitív életszemlélet és minden, ami oldja a stresszt, hozzájárul az egészséges életmódhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.