Az idei év első félévében összesen már közel 200 millió forint értékben kötött szponzorációs, illetve támogatási szerződéseket az állami Exim-csoport különféle magánvállalkozásokkal – vette észre a hvg.hu

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Az egyik összeg a listán a Plagiguel Művészeti Szolgáltató Kft.-nek adott 10 milliós támogatás a legkönnyebben beazonosítható.

1. A cég ügyvezetője és egyedüli tulajdonosa ugyanis Rúzsa Magdi, az eximes szerződéslistán pedig a “Budapest park koncert támogatás” megnevezést tüntették fel, és az énekesnek idén július elsején volt is koncertje ezen a helyszínen.

2. Húszmillió forintról szól egy másik támogatási szerződés: ezt a pénzt a Mamikon Vagyonkezelő Zrt. kapta “koncertfilm támogatás” címszóval.

3. Az Exim-csoport friss támogatási listáján a legkisebb összeggel, 5 millió forinttal a Naviga Média Szolgáltató Kft. szerepel, amely a pénzt “Kulturális Fesztivál támogatás” címén kapta. A más mellett a Képes Autósport című lapot kiadó, 2005 óta működő mikrovállalkozás vezetője és tulajdonosa Hoppál András. A cég tavaly 13,2 milliós nettó árbevétel után 449 ezer forintos profitot ért el, amit a tulajdonos nem vett ki a vállalkozásból.

4. A friss Exim-szerződéslista legnagyobb tétele 28 millió forintról szól és a Conviva Catering Kft. kapta egy “rendezvénysorozat” támogatására. A fő tevékenységeként “rendezvényi étkeztetést” megjelölő Conviva Kft. ügyvezetője és egyedüli tulajdonosa Hegyi Attila, a cég pedig tavaly 197,2 milliós nettó árbevételből csaknem 29 milliós adózott eredményt tudott kihozni.

5. Majdnem ennyi pénzt, 25 milliót juttatott támogatásként az Eximbank egy másik vállalkozásnak, a Tonspec Kft.-nek rendezvény támogatásra. Ennyiből szintén nem lehet konkrétumra következtetni, ám valószínű, hogy a cég az idén augusztus 4-6. között zajló jubileumi, 10. Paloznaki Jazzpiknik fesztiválra kapott pénzt,

 

Forrás: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.