Saját emlékeire épített időgépet, lenyűgöző lett a végeredmény – videó

Sharing is caring!

Az amerikai Lucas Rizzotto egy évet szánt arra, hogy elkészítse az időgépes projektjét. Az eredményt valószínűleg mindenki szívesen kipróbálná.

Valószínűleg nem túlzás azt állítani, hogy mindenki fejében megfordult már: milyen jó is volna, ha az ember vissza tudna utazni az időben. Csak egy kicsit, hogy egy-egy kedves élményt újra átéljen, felidézzen egy találkozást rég nem látott szerettével, vagy csak úgy, a móka kedvéért.

Lucas Builds The Future nevű YouTube-csatorna videósa ezért gondolt egyet, és megépítette a saját időgépét – a virtuális valóságban.

Rizzotto egy éven át készült a projektjére. A dolog ott indult el, hogy 2019 áprilisában beszerzett egyet a Spectacles nevű szemüvegből, amelynek két lencséje fölött egy-egy kamerát találni. A segítségével elkezdte rögzíteni mindazt, ami vele történt, az adatokat pedig merevlemezekre mentette ki. Hogy pontosan mennyire, nem tudni, de a videó alapján igen sokra volt szüksége.

Eközben megtervezte a projekt látványelemeit: egy Vissza a Jövőbe!-stílusú időgépet, valamint azt a speciális effektet, ami az “időutazása” előtt látható.

A munka legnehezebb részét az emlékeket megtaláló algoritmus elkészítése jelentette, de végül ezt is összehozta. A végeredmény: amikor a virtuális valóságban beállította a megfelelő dátumot, majd meghúzta a kart, az adott dátum idején rögzített videó került elé.

Rizzotto szerint amellett, hogy jó móka volt végigvinni a projektet, tapasztalásnak sem volt utolsó a végeredmény. Kiderült, sokkal jobban hatott az érzelmeire az emlékek felidézése, mint azt korábban gondolta, sőt, sokkal intenzívebbek is voltak. Megfogalmazása szerint olyan volt az egész, mintha a saját szellemeként nézné vissza az eseményeket.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük