Saját vakvezetőkutyát kapott a látássérült golden retriever

Sharing is caring!

Tao mindkét szemére megvakult, de 17 hetes segítőjének köszönhetően majdnem teljes életet tud élni.

Tavaly diagnosztizáltak glaukómát Taónál, a 12 éves golden retrievernél, majd a zöld hályog miatt a kutya mindkét szemére megvakult.

Melanie Jackson, az állat gazdája a Boredpandának elmondta, hogy a kutyának most nincsenek fájdalmai, sőt, bár 12 éves, úgy viselkedik, mintha sokkal fiatalabb lenne, vidáman ugrándozik és naponta több kilométert sétál a gazdájával vagy éppen a legjobb barátjával.

Melanie-nak ugyanis van egy másik kutyája is, Oko, aki nyolchetes korában került hozzá, és rögtön elválaszthatatlan társa lett Taónak. Ez azután is így maradt, hogy az idősebbik kutya megvakult.

A Boredpanda beszámolója szerint Oko egyfajta “vakkutyavezetőként” segíti Taót. Amikor a 12 éves golden retriever elveszítette a látását, Melanie kiképezte, hogy kövesse Oko szagát, és ma már Tao mindenhova követi vezetőjét, közösen fedezik fel a környéket és még együtt is alszanak.

Oko már 17 hetes és teljesen megszokta az új szerepét a gazdája szerint. A párosra az internet népe is fogékony, Instagram oldalukat jelenleg közel 30 ezren követik.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Facebook Comments