Schumacher fia készen áll a Forma-1-re, édesapja nyomdokaiba szeretne lépni

Sharing is caring!

Mick Schumacher felkészült, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen és jövőre már a legjobbak között, vagyis a Forma–1-ben versenyezzen.

A hétszeres világbajnok német ikon, Michael Schumacher (51) fia jelenleg vezeti a Forma–2-es kiírást a Prema Powerteam színeiben, sőt, már több F1-es istállóval is szóba hozták, ám csapata továbbra sincs. A tehetség az Alfa Romeónál tesztelt, de az együttes bejelentette, hogy a jelenlegi pilótáival indul jövőre is. Úgy tűnik, a Haas-istálló lehet a megoldás.

 „Úgy érzem, egyértelműen készen állok a Forma–1-re” – nyilatkozta Mick Schumacher a német t-online.de portálnak. – Az utóbbi években mindig azért dolgoztam, hogy fejlődjek mint versenyző, ami sikerült is, így sokat léptem előre.

A 2013-as síbalesete során súlyos agykárosodást szenvedő Michael Schumacherfia év közben már kipróbálhatta magát F1-es autóban, ám versenyhétvégén még nem tesztelhetett ilyen gépet. A tehetséges pilóta a tervek szerint az Emilia-Romagna-i Nagydíj szabadedzésén ülhetett volna bele az Alfa Romeo autójába, de az időjárási körülmények miatt törölték azt az edzést. Az ifjú Schumi még ebben a peches esetben is megtalálta a pozitívumokat.

„Természetes, hogy örültem volna, ha vezethetek, de összességében az egy nagyon fontos hétvége volt a számomra, mert a csapattal a közös munka, a sok megbeszélés a mérnökökkel lehetővé tette, hogy rengeteg tapasztalattal gazdagodjak. Most már jobban fel tudom mérni, miként zajlik egy F1-es versenyhétvége” – mondta.

A pilóta szerint jó ajánlólevél lehet számára, ha megnyeri a Forma–2-es sorozatot.

„A vágy, hogy egy napon Forma–1-es versenyző legyek, mindig óriási volt bennem. Mindent beleadok, hogy ez megtörténjen” – mesélte Mick Schumacher. „Ugyanakkor jelenleg az F2-re koncentrálok, mivel két hétvége még hátravan a szériából, amelyeken jól akarunk szerepelni. Vezetjük a bajnokságot, és szeretném, ha a szezon végén is ünnepelhetnék.”

Az F1-es idény vasárnap a Török Nagydíjjal (M4, 11.10) folytatódik.

Indirekt/Blikk

Facebook Comments