Segítséget kér az anya, akit állítása szerint húskloffolóval vert a párja, majd rájuk gyújtotta a házat

Segítséget kér az anya, akit állítása szerint húskloffolóval vert a párja, majd rájuk gyújtotta a házat

Sharing is caring!

Az Anyák az Anyákért Alapítványhoz fordult egy nő, akit elmondása szerint súlyosan bántalmazott a párja, majd magukra gyújtotta a házat.

A tragédiáról így számolt be az alapítvány:

“Drága Angyalkák!
Sajnos az ünnepek nem mindenkinél teltek békességben.
Egy Anyatársunk szörnyű kínok között élte meg a Karácsonyt. Egy az elmondások alapján tisztességes család élete ment tönkre szépen lassan. Az apa korábban elveszítette a munkáját, még tavasszal. Az anya dolgozott. Egy 5.5 éves kislányuk van. Lakáshitelük volt a családi házon amiben éltek és az 1 keresetből ezt igencsak nehezen törlesztették. Néhány éve egyszer már veszélybe került a lakhatásuk, mert akkor az Anya esett ki a munkából mikor a kislány született. Akkor felmondták a hitelüket, de meg tudtak állapodni újabb részletben a végrehajtóval. Ezt fizették is. Tavasz óta kezdtek elmaradozni.
Az apa elkezdett inni, és mint kiderült tippmix fogadásokon szerencsét próbálva elveszíteni a havi megélhetésük árát. Egyre feszültebb volt a viszony, egyre több volt a vita.
Az Anya erről az utcában lakó szomszédnak mesélt többször is. Decemberben az Anya is elvesztette a munkáját. Ott elszabadult a pokol, az apa hibáztatta, pedig önhibáján kívül, leépítés miatt küldték el, és decemberben még a bent maradt szabadságát töltötte. Karácsony napján az apa nagyon ittasan ért haza és fenyegetni kezdte az anyát. Ő szerencsére időben megírta ezt a barátnőjének aki még akkor átment.
A kislányt átvitte magukhoz, az anya azt mondta beszél a férjével, csak nem akarja hogy a kislány ezt hallja-lássa.
Sajnos a beszélgetés tragédiába torkollott…
Az apa súlyosan bántalmazta az anyát, a húskloffolóval többször fejbe vágta, megrugdosta. Majd mikor tettét felfogta, magukra gyújtotta a házat. Az anya ekkor még eszméleténél volt, kérlelte hogy ne tegye. Az apa az utolsó percekben elmenekült, előtte kihívta a tűzoltókat és beismerte tettét. Az anyát életveszélyes állapotban mentették ki. Az apát jelenleg is körözik, keresi a rendőrség.
Az anya kórházi kezelés alatt áll, velünk a rendőr vette fel a kapcsolatot, aki a helyszínen is ott volt. Időközben tudtunk helyet találni az anyának egy védett otthonban, ahová a kórházból “hazamehet”. A kislányt is odaviszi magával természetesen, ő most a szomszédoknál van.
Az anya borzasztó lelkiállapotban van, retteg, fél és sokszor fel sem fogja, hogy egy 15 éves házasság hirtelen milyen fordulatot váltott, és majdnem az életével fizetett.

Bár a szervezet segítségével megkeresik a biztosítót, az anya egyelőre a nulláról kezd, ezért gyűjtést szerveztek neki.

Amire a felhívás szerint most a legnagyobb szüksége van:

  • étkészlet ( tányér, pohár, evőeszköz)
  • ruha ( kislány: 110 méret és 26-27 cipő, anya : S méret és 36 cipő)
  • törölközők, ágyneműhuzat
  • egy Tv, mert az anya most egy darabig otthon lesz, viszont a helyhiány miatt egy falra felszerelhető könnyű tv lenne opció

A legnagyobb szükség pedig az anyagi támogatás az elkövetkező pár hónap megélhetési költségeire, és a talpraálláshoz.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük