Semmibe vették a korlátozásokat, tragédia lett az illegális perui buliból

Sharing is caring!

Tizenhárom ember vesztette életét és többen megsérültek a perui főváros, Lima egyik diszkójából menekülve. A tragédia akkor történt, amikor a koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt korlátozó intézkedések betartását ellenőrizte a rendőrség a diszkóban. A menekülő emberek halálra taposták egymást.

A limai Thomas diszkóban mintegy 120 ember gyűlt össze egy partira szombat este. Az emberek egymást taposva próbáltak meg lejutni a lépcsőn és a diszkó egyetlen ajtaján elmenekülni.

Az egyik szemtanú elmondta, hogy a rendőrség kilenc óra körül jelent meg a diszkóban, és távozásra szólították fel a bulizókat. „Az emberek izgatottak lettek, és elkezdtek lemenni a teremből, majd azt mondták, hogy az előttük haladók megfulladtak” – idézte fel a látottakat

A rendőrök 23 ember őrizetbe vettek. A rendőrség közölte, hogy sem könnygázt, sem lőfegyvert nem vetettek be a diszkó kiürítésekor.

A belügyminisztérium a szórakozóhely tulajdonosát tette felelőssé az emberek haláláért. „A maximális büntetést kérem ennek a helynek a tulajdonosára, aki nagyon felelőtlen volt, profitért elkövetett szándékos emberölésről van szó” – mondta a helyszínen járva Rosario Sasieta perui nőügyi miniszter.

Peruban március óta tilos az éjszakai szórakozóhelyek nyitva tartása annak ellenére, hogy június 30-án a perui kormány enyhített a kijárási korlátozásokon, hogy a gazdaságot fellendítse. A dél-amerikai országban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szombaton elérte az 585 ezret, a Covid-19-betegségben 27 500-an haltak meg.

Facebook Comments