Soha nem gondoltuk volna, hogy ennyi mindenre jó a fogkrém! Te tudtál róla?

Sharing is caring!

Megdöbbentő, hogy ez a mindennapi fogyasztási cikk milyen sokrétűen felhasználható a háztartásban. Teljesen mindegy, hogy színes, illatos, ízes vagy, hogy mennyibe kerül. A lényeg, hogy fogkrém legyen. Ennél többre nem is lesz szükséged a következő tippekhez.

1. Szagok eltüntetése

Előfordul, hogy egy fenséges vacsorát készítettél aznap és éppen a vendégeket várod vagy készülsz valahová kimozdulni, de a kezed az ételhez felhasznált hagyma szagától “illatozik”. Ilyenkor nagy segítség tud lenni egy kevés fogkrém. Nyomj belőle az ujjadra egy keveset, dörzsöld el a kezeden, majd utána alaposan öblítsd le. Volt-nincs hagymaszag.

2. Szabadulj meg a pohárnyomtól

Nem túl szép látvány, ha egy fa felületen valaki ott hagy egy poharat alátét nélkül. A kör, amit maga után hagy, jól eltüntethető némi fogkrémmel. Egy darab rongyra vagy szivacsra nyomj egy kevés fogkrémet és dörzsölt át a kérdéses területet, de vigyázz, nehogy túl erősen dörzsöld. Ezután töröld tisztára.

3. Ruhatisztítás

Nagyon hatékonyan el lehet távolítani az anyagból a makacs ételfoltokat vagy egy rúzsnyomot, ha a fogkrémet eldörzsölöd a folton és hagyod rajta állni 20-30 percet. Ezt követően dobd a mosógépbe és mosd ki a többi ruhával. Kizárólag fehér anyagokon használd!

4. Krómozott felületek tisztítása

A fogkrémet jól lehet használni a krómozott felületek tisztítására is. Fogj egy szivacsot és nyomj rá egy kevés fogkrémet, majd kezdd el dörzsölni az adott felületet. Jól alkalmazható csaptelepeken, mosogató tálcájában és egyéb bútorokon is. Tisztítás után jól töröld át az adott felületet.

5. Autólámpa tisztítás

Az autók lámpájának sok környezeti viszontagságot ki kell állnia, kezdve az időjárástól, az utakról felverődő szennyeződéseken át a levegőben előforduló rovarokig. Ennek következtében jól el tud koszolódni és a fényét is elveszíti. A megoldás egyszerű: fogj egy darab rongyot, nyomj a lámpára kevés fogkrémet és dörzsöld át vele a felületét, majd a alaposan töröld tisztára.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük