„Sokszor sírva mennek haza a kollégák” – Óriási leterheltségre panaszkodnak a háziorvosi rendelők asszisztensei

Sharing is caring!

Többen közülük megfertőződtek, mert nem volt megfelelő védőfelszerelésük, mondta az RTL Híradónak egy asszisztens.

Óriási leterheltségre panaszkodnak a háziorvosi rendelők asszisztensei. Azt írják,

egyre több a beteg, folyamatosan csöng a telefon, mindenki időpontot, oltást, tesztet vagy gyógyszert akar.

Rengeteg a plusz adminisztráció, és még a béremelésből is kimaradtak. Volt olyan asszisztens, aki azt írta, elsírta magát rendelés közben.

„A telefon folyamatosan csörög.” „Mindenki most azonnal szeretne mindent.” „Lassan négy ember munkáját visszük.” „Nincs idő fertőtlenítésre, nincs védőruha.”

– így panaszkodnak a nővérek a megnövekedett feladatok miatt egy internetes zárt csoportban. Többen közülük megfertőződtek, mert nem volt megfelelő védőfelszerelésük, mondta a Híradónak név és arc nélkül nyilatkozó asszisztens.

Arról is beszélt, hogy a betegek egyre türelmetlenebbek, mert a rendszer túlterheltsége miatt sokszor várni kell, akár arra, hogy telefonon elérjék a rendelőt, vagy gyanú esetén kiérkezzen hozzájuk a tesztelő. Próbálják nyugtatni őket, de érezhető, hogy rosszul viselik a járványhelyzetet és a személyes orvos-beteg kapcsolat hiányát. Ez pedig a rendelőben az orvoson és asszisztensen csapódik le: “a szidás nem nekünk szól, de rajtunk csapódik le” – mondja.

Az EMMI a Híradó kérdésére azt írta, hogy szerintük folyamatosan biztosítottak az egészségügyi dolgozók védőfelszerelései.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük