Sz.rnak a veszélyre: óriási felelőtlenségről árulkodó videó került ki a forgalmas reptérről

Az egész világon ajánlásokat fogalmaznak meg a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Külön hashtagek születtek már az otthonmaradás kapcsán, de „népszerű” kifejezés a szociális távolságtartás, vagy elszigetelődés is, angolul social distancing.

Nemrégiben került fel egy Twitter-felhasználó videója a Twitterre, amely ma, március 24-én, kedden készült. A londoni Heathrow reptéren készült, és az látható rajta, hogy az emberek jó része képtelen a fegyelmezettségre, képtelen betartani egy olyan egyszerű szabályt, hogy tartson megfelelő távolságot másoktól – legalább egy, de inkább két métert, hogy növelje a fertőzés, illetve a megfertőződés elkerülésének esélyét.

(Minden a koronavírusról itt!)

A videón tömött sorokban álló emberek láthatóak, sokukon van ugyan maszk, de például a reptéri dolgozókon nincs. Egy reptéri dolgozó például maszk nélkül, közelről röhög bele a kamerába. A felelőtlenség mintapéldáját a videó készítője „patient zero” -nak nevezi, amely kifejezés egy járvány esetén az első megbetegedésre utal:

Fogadjuk meg a szakemberek ajánlásait: kerüljük a tömeget, sőt, ha lehet maradjunk otthon, hogy lassítsuk a járvány terjedését.

A Blikk már több mint egy hete otthonról készül, s így bár mi is tudjuk, hogy nehéz helyben maradni, de valószínűleg még mindig ez a viselkedés éri meg a legjobban, nem pedig az, mint amit a fenti videón láthatunk.

Legutóbbi podcastunkat itt találja!

via blik.hu

Mi a véleménye a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük