Szabadulni akart az „átoktól”, ezért küldte vissza Pompejibe az ellopott tárgyakat

Szabadulni akart az „átoktól”, ezért küldte vissza Pompejibe az ellopott tárgyakat

Sharing is caring!

A kanadai turista a 15 évvel ezelőtt elcsent régészeti leleteket okolja a betegségéért és az anyagi nehézségekért.

Egy vallomás kíséretében szolgáltatta vissza a 15 évvel ezelőtt ellopott tárgyakat Pompejibe egy, csak Nicole-ként beazonosított kanadai nő. A gesztus nem öncélú volt, meggyőződése ugyanis, hogy a Vezúv kitörésekor elpusztult ókori városból származó tárgyak okolhatók azért, mert olyan sok csapás érte az elmúlt másfél évtizedben. Vagyis meggyőződése szerint az ellopott tárgyak „elátkozták” az életét.

Nicole 2005-ben, a húszas évei elején járt a népszerű turistacélpontnak számító régészeti parkban. Azóta kétszer is meg kellett küzdenie a mellrákkal, és komoly anyagi nehézségei voltak. „Kérem, vegyék vissza, balszerencsét hoznak” – könyörgött a levélben a most 36 éves nő.

Hogy annak idején miért lopta el a tárgyakat? Mert szeretett volna magának egy olyan darabot a történelemből, amely nincs senki másnak. De, mint írta, a tárgyakban rengeteg a negatív energia, amely ahhoz az elpusztított vidékhez kapcsolódik.

Pompejit i.sz. 79-ben pusztította el a Vezúv kitörése, és egészen a 16. századig vulkáni hamu borította a várost.

Az évek során egyébként sokan visszaküldték a régészeti területről ellopott tárgyakat, amelyeknek egy külön kiállítóteret is létrehoztak.

Facebook Comments