Két év felfüggesztettre ítélte a Szombathelyi Járásbíróság azt a hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt személyt, aki tavaly januárban megütött egy rendőrt a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban.

Az elkövető a sürgősségi osztályának várótermében volt, ahol orvosi ellátást kért. Rövid időn belül nézeteltérései adódtak a kórházban dolgozó személyzettel, majd szitkozódni és kiabálni kezdett, amelyre tekintettel az egyik ápoló értesítette a rendőröket.

A bejelentésre négy járőr megjelent a kórházban, majd beazonosították a vádlottat, aki a váróteremben ült. A járőrök meghallgatták a jelenlévő kórházi dolgozókat, ezt követően odaléptek a terhelthez és felszólították, amennyiben nincsen szüksége kórházi ellátásra, hagyja el az épületet, ne akadályozza a kórházi dolgozók munkáját.

A vádlott a rendőrök többszöri felszólításának nem tett eleget, ezért az egyik járőr a válla alatt, egy kézzel, különösebb erőkifejtés nélkül kivezette a kórház épületéből. A sürgősségi osztályról kiérkezve, a bejárati ajtótól körülbelül öt méterre, vádlott hirtelen megfordult, majd egy hátrafelé indított mozdulattal, egy alkalommal, közepes erővel, ököllel szájon ütötte a járőrt, aki az ütés miatt nyolc napon belül gyógyuló  sérülést szenvedett.

A vádlottat közvetlenül az ütést követően az intézkedő rendőrök a földre vitték, és megbilincselték. Az elkövető két év börtönt kapott, négy évre felfüggesztve. büntetővégzés jogerős.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.