Isztambul – Hihetetlen magasságokba emelkedhet Szalai Attila. A török Fenerbahce válogatott védőjét szeretné megszerezni a Bajnokok Ligája címvédője, az angol Chelsea. A CNN Türk szerint a londoni klub 23,4 millió eurót (8,47 milliárd forint) kész fizetni Fenerbahcénak a focistáért a téli átigazolási időszakban, míg Szalai évi évi 4 millió eurós fizetést (1,46 milliárd forint) kaphat.

Ha megkötik az üzletet, akkor minden idők legdrágább magyar futballistája lesz Szalai. A rekordot Szoboszlai Dominik tartja, akit 20 millió euróért (7,25 milliárd Ft) vett meg tavaly decemberben a német RB Leipzig az osztrák Red Bull Salzburgtól.

– Amikor a Fenerbahcéhoz igazoltam, akkor csak 800 ezer euró volt az értékem, most pedig a sokszorosa – mondta Szalai. – Nagyon örülök neki, hogy összehoztak a Chelsea-vel, de azért különösebben nem foglalkozom vele. Szeretek mindig a következő feladatomra koncentrálni, ami most a magyar válogatott.

Maga a futballista kétszeresen nyerne az üzleten, egyrészt a világ legerősebb bajnokságában, a Premier League-ben játszhatna, másrészt – a hírek szerint – ő lenne a második legjobban kereső magyar labdarúgó a lipcsei kapus Gulácsi Péter (5 millió euró, 1,82 milliárd Ft) után. A britek hat évre szóló szerződést kötnének a 23 esztendős játékossal.

– Amikor egy játékos a rendszeresen Bajnokok Ligájában szereplő csapatában folyamatosan jól teljesít, az természetes, ami most Szalai Attilával történik – mondta Pataky Tibor, a CMG menedzseriroda egyik vezetője. – Ha Európa top 100 csapatában megállod a helyed, automatikusan felkelted a legjobb huszonöt érdeklődését, különösen, ha hiányposzton szerepelsz. Attila esetében pedig bal belső védőként és balhátvédként egyaránt erről van szó. Csak idő kérdése volt, mikor jön tehetősebb csapat a klub és a játékos számára visszautasíthatatlan ajánlattal. Szalainál most történt ez meg. Ami a fizetéséről szóló híreket illeti, ilyen elit klubnál nem tudsz keveset keresni, a vezetők sem akarják, hogy legyen alulfizetett, egy idő után elégedetlen játékos az öltözőben. Nyilván nem a világsztárok pénzét kaphatja , de az öltözői „átlagbérben” biztos lehet, és ebben az esetben az is nagyon sok.

Top 5 magyar futballisták fizetése

1. Gulácsi Péter (RB Leipzig) 1,82 milliárd

2. Willi Orbán (RB Leipzig) 1 milliárd

3. Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) 905 millió

4. Szalai Ádám (Mainz) 543 millió

5. Sallai Roland (Freiburg) 220 millió

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.