Százával büntették a francia rendőrök a maszk nélküli szurkolókat a BL-döntő alatt

Sharing is caring!

Nem mindenki értette, hogy ha egyszer zártkapus a BL-döntő, attól még rossz ötlet maszk nélkül nagy tömegben nézni.

A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.

Koronavírus-tesztelésre kérte a párizsi városháza azokat a szurkolókat, akik a labdarúgó Bajnokok Ligája vasárnap esti zártkapus döntőjét csoportosan nézték.

A Paris Saint-Germain stadionjában, a Parc des Princes-nél, valamint a Champs-Elysées-n és a kávéházak teraszain tízezrek követték élőben a Lisszabonból közvetített mérkőzést, amelyet a Bayern München ellen 1-0-ra elvesztett a PSG.

Anne Souyris, az egészségügyi kérdésekért felelős párizsi alpolgármester azt tanácsolta a fővárosiaknak, hogy akik másokkal együtt, csoportosan szurkoltak, teszteltessék magukat.

A meccs utáni összecsapások miatt 148 embert előállítottak garázdaság miatt. A több órán át tartó összecsapásokban 16 rendőr megsebesült, 12 üzlethelyiségben és 15 gépkocsiban károk keletkeztek. 404 személyre pedig pénzbüntetést szabtak ki, amiért nem viselt maszkot azokon a közterületeken, ahol azt kötelezővé tette a rendőrség. A prefektúra egy bárt kiürített, és be is zártatott a járványügyi korlátozások megszegése miatt.

Facebook Comments