Százezer forintra is büntethetik a buszsofőrt, aki maszk nélküli utast enged fel

Sharing is caring!

A hónap közepétől nagyobb járványügyi szigor jön a Volánbusznál.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Akár 100 ezer forintos bírságot is kaphatnak a Volánbusznál azok az autóbusz-vezetők szeptember 15-től, akik maszk nélküli utast engednek fel a járműre – tudta meg az ATV Híradó.

Az ATV szerint a Volánbusz arról küldött ki utasítást a sofőröknek: kötelesek kizárni azokat az utazásból, akik nem viselnek maszkot. Ha rendőrségi ellenőrzésbe futnak bele, akkor 10 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírságra számíthatnak a maszk nélküli utasok és a sofőr is.

A Fővárosi Önkormányzat kedden közölte, hogy 8000 forintos bírság járhat ezentúl annak, aki maszk nélkül utazik a BKK járatain. A tájékoztatás szerint azt is megbüntethetik, aki rosszul, szabálytalanul viseli az arcmaszkot.

Facebook Comments