Százméteres épületet mászott meg biztosítókötél nélkül a “francia Pókember”

Sharing is caring!

Alain Robert 58 évesen sem nyugszik, most a Deutsche Bahn frankfurti épülete jött szembe vele.

Biztosítókötél és háló nélkül mászta meg a német állami vasúttársaság, a Deutsche Bahn frankfurti épületét a “francia Pókemberként” elhíresült hegymászó-alpinista, Alain Robert.

© MTI/AP/Michael Probst

Az 58 éves hegymászó arról vált ismertté, hogy többnyire illegálisan mászik fel magas épületekre, általában hajnalban, hogy ne kapják el a rendőrök.

Ennek ellenére már számos alkalommal letartóztatták (Kuala Lumpurban például egy felhőkarcoló 60. emeletén kapták el a rendőrök), de a jelek szerint ez nem tántorítja el az újabb kihívásoktól. Alain Robert mostanában már általában engedéllyel – és szponzorok támogatásával – hajtja végre látványos akcióit.

Huszonöt éves pályafutása során a “pókember” összesen körülbelül 80 épületet mászott meg – ebből legkevesebb 15 alkalommal előállították vagy letartóztatták. Többek között “kipipálta” már a dubaji Burzs Kalifát (a világ legmagasabb épületét), a párizsi Eiffel-tornyot és a sydney-i Operaházat – mindezt egy zacskó hintőporral és váltócipővel a hátizsákjában.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Facebook Comments