Szerbiában kitűzőkkel igyekeznek népszerűsíteni a Covid-oltást

Szerbiában kitűzőkkel igyekeznek népszerűsíteni a Covid-oltást

Sharing is caring!

Szerbiában mindenki jelezheti egy weboldalon, milyen oltást szeretne kapni.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Szerbiában eddig nagyjából 85 000 embert oltottak be koronavírus ellen, a vakcinákat kitűzőkkel próbálják népszerűsíteni – idézte Marija Obradović államigazgatási és önkormányzati miniszter szavait a szerbiai Szabad Magyar Szó.

Obradović péntek délelőtt maga is felvette az oltást, mint mondta, a kínai vakcinát kapta. “Nincsenek semmilyen mellékhatásra utaló jelek, amikor pedig jelentkeztem, nem jelöltem meg, hogy mely vakcinát választom” – mondta a miniszter.

Szerbiában minden lakos egy erre a célra létrehozott weboldalon jelezheti, melyik Covid-oltást szeretné megkapni.

A miniszter arról is beszélt, hogy nagy számban készíttettek „Én már megkaptam a vakcinát, és te?“ (Ja sam vakcinisan, a ti) feliratú kitűzőket, hogy ezzel is népszerűsítsék az oltási kampányt.

Facebook Comments