“Szeretném, ha jövőre megkapnám a papírokat” – férje halála után hét hónappal amerikai állampolgárságért folyamodott Vajna Timi

Sharing is caring!

Budapest — Hét hónappal Andy Vajna (†74) halála után a hollywoodi producerből lett filmügyi kormánybiztos özvegye amerikai állampolgárságért folyamodott Budapesten, néhai férje szülővárosában. Úgy tervezi, hamarosan az Egyesült Államokba költözik, ott építi újra az életét.

– Andy támogatta, hogy legyek én is amerikai állampolgár, és most jött el az ideje, hogy ezt kérelmezzem. Szeretném, ha jövőre megkapnám a papírokat – válaszolta megkeresésünkre Vajna Tímea (36), aki közösségi oldalán is megosztotta, ahogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége előtt áll a kezében egy paksamétányi kitöltött nyomtatvánnyal.

Egy informátorunk szerint a modellből lett üzletasszony korábban utalt rá, szeptemberig eldönti, kiköltözik-e a rózsadombi Gattyán-villából, amelyben férje januári halála óta egyedül él a személyzettel.

Vajna kaliforniai temetését követően már hosszabb időt töltött Los Angeles-i bérelt lakásában és állampolgársági igénylése azt jelzi, hamarosan újra Kaliforniába repülhet. Az ősz kezdetét azonban még hazánkban tölti.

 Úgy tervezem, pár hétig még Budapesten maradok, de ez még képlékeny, ezért erről most többet nem is akarok mondani – fűzte hozzá a Blikknek Vajna Tímea, aki több mint hat évvel ezelőtt, 2013. augusztus 19-én lett Andy Vajna házastársa.

Házassága után igényelte és meg is kapta az állandó tartózkodási engedélyt jelentő zöldkártyát. Ez azonban nem egyenlő az amerikai állampolgársággal, amelyért csak öt év elteltével lehet folyamodni. Ez az esetében letelt, így nincs akadálya a kérelmének.

Vajna Tímea az utóbbi években sok időt töltött az Egyesült Államokban, közösségi oldalán Kaliforniából is rendszeresen megosztott fotókat, valamint a coloradói Aspenben is rendszeresen síelt.

 A napjaim általában abból állnak, hogy nyelvtanárnővel vagy angol iskolában tanulok, majd edzeni megyek, esténként pedig színiiskolába járok, ami késő estig, akár éjfélig is tart, de ottani magyar barátokkal is találkozom – mondta korábban kint töltött időszakáról az ott élő John Hasulyo „Kalifornia utcáin” című autó-interjús sorozatában.

via blikk.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük