Budapest — Élete legnehezebb kötelezettségének tett eleget tegnap annak a 26 éves lánynak az édesanyja, akit egy Tankcsapda-koncert után, 2019 januárjában halálra gázoltak az M3-as autópályán.

A gyászoló asszony még soha nem látta a sofőrt, a bíróságon azonban kénytelen volt vele egy helyiségben tartózkodni. Mivel Anikó csak pár perccel a tárgyalás megkezdése után lépett be a terembe, a szemébe most sem tudott belenézni V. Martinnak, a fiatal férfit csak hátulról látta. Az asszony a tárgyalás után könnyekben tört ki a bíróság épülete előtt.

Mint megírtuk, Kata és párja egy Tankcsapda-koncert után tartottak hazafelé az M3-as autópályán. A pár nagyon összeveszett, ezért a fiú megállt egy pillanatra az út szélén, hogy tisztázzák a konfliktust. Ekkor Kata kipattant a kocsiból, amit még rá is zárt a párjára. Kata ezután zaklatott állapotban elkezdett szaladni a száguldó autók között, míg V. Martin el nem gázolta. A férfi nem állt meg, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

V. Martin elhajtott a gázolás színhelyéről / Fotó: Pozsonyi Zita

Kata édesanyja megható őszinteséggel beszélt tegnap a Blikknek az elmúlt két év pokoli lelki fájdalmairól, és hogy mit gondol arról az emberről, aki halálra gázolta a gyermekét.

– Bevallom, kicsit fáj, hogy nem tudtam szemből megnézni a fiatalembert. Kíváncsi lettem volna a tekintetére. Pontosan tudom, hogy a lányom is hibázott, de azt képtelen vagyok felfogni, hogy a fiú miért nem állt meg, amikor megtörtént a baj. Igazából nekem teljesen mindegy, hogy milyen ítélet születik, az nem hozza vissza a lányomat. A gázoló soha nem keresett meg, nem kért bocsánatot. De Kata akkori párja sem hívott fel azóta, amit igazán nem értek. Nagyon nehéz a kislányom nélkül az élet, szétzilálta a családunkat a tragédia. Próbálok a szép, együtt töltött évekre gondolni, ez ad némi erőt nekem – mondta lapunknak Anikó.

A gázolónak segítségnyújtás elmulasztása miatt kell felelnie. Az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét, így hosszú tárgyalássorozat várható az ügyben. A tegnapi ülésen egy új információ is elhangzott: az eddigi ismeretekkel ellentétben Kata nem azonnal halt meg, hanem még fél órán keresztül élet és halál között lebegett. Ennek megcáfolására a védelem tanúkat akar behívatni, többek között a Tankcsapda gitárosát, aki elsőként állt meg a földön fekvő lány mellett. Az új fordulat Kata édesanyját nagyon felzaklatta, hiszen eddig úgy tudta, a lánya nem szenvedett, hanem azonnal szörnyethalt.

via

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.