„Én 16 éve dolgozom személyesen közvetlenül a miniszterelnök mellett különböző pozícióban, és teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy a politikájának az egyik szíve közepe az éppen az, hogy zéró tolerancia van érvényben mind az antiszemitizmussal, mind a rasszizmussal szemben. A miniszterelnököt ilyennel vádolni nonszensz”

– ezt Szijjártó Péter válaszolta az ATV kérdésére, hogy mi a személyes véleménye Orbán Viktor hétvégi beszédéről, amelyben fajelméleti fejtegetésbe fogott, ami miatt aztán Hegedüs Zsuzsa lemondott.

A külügyminiszter hozzátette még, „az is igaz, hogy 2015 óta, amióta az európai kontinens elképesztő migrációs nyomás alatt áll – mi pedig egy teljesen nyilvános migrációellenes politikát viszünk annak érdekében, hogy megőrizzük Magyarország és a magyar társadalom biztonságát –, azóta minket emiatt támadnak, és minden ezzel kapcsolatos kijelentésünket kiforgatják”.

Szijjártó szerint ezek „pontosan azok a vádak, amik 2015-ben a kerítésépítéskor értek minket olyan politikusok részéről, akiknek ma már a nevére sem emlékszik az európai közvélemény”. Elmondása szerint a volt osztrák kancellárral, Christian Kernnel folytatott telefonbeszélgetésen sem került szóba Orbán beszéde. Orbán egyébként csütörtökön utazik Bécsbe egy megbeszélésre Karl Nehammer osztrák kancellárral.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.