A csepeli fideszes városvezetés régóta nincs jóban Németh Szilárddal, a Fidesz alelnökével. Most a választások után újból kiújult a harc. Cikkünk megjelenése előtt néhány órával a csepeli alpolgármester, aki egykor Németh Szilárd alpolgármestere volt, most beolvasott a Fidesz alelnökének, az egykori főnökének. Ábel Attila így fogalmazott: “Szilárd, vissza kellene térned a földre.”

Kordon került a birkózócsarnok köré

A konfliktus középpontjában a 2,4 milliárdos állami támogatásból épült birkózócsarnok áll. Ábel Attila, Csepel alpolgármestere arról ír, hogy Németh Szilárd kordonnal kerítette körbe a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA), miközben az épület elvileg a csepeli birkózóknak épült. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Milliárdos átverés

Ábel Attila a 444-nek egyenesen „2,4 milliárdos átverésnek” nevezte, hogy a csepeli birkózók nem kapták meg a csarnok egyik szintjét. A helyi birkózók jelenleg a Burattino Iskola Tornacsarnokában készülnek, és nem a vadiúj csarnokban.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

” />

00:00
00:00 / 01:54
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player

A csepeli birkózók otthonának épült

A csepeli alpolgármester ezt írta a Fidesz alelnökének a közösségi oldalán: „A Kis-Duna-parti birkózócsarnok a csepeli birkózók otthonának készült. Erre kaptál 2,4 milliárd forintot, és az önkormányzat is ezért támogatta ezen a különleges helyen az építkezést” – írja az alpolgármester.

Elveszett hitelesség

Ábel Attila így folytatja: „Aztán bekerült még egy emelet az épületbe. Úgy lett neked kényelmesebb a csarnok. Ám úgy már nem a lombkoronaszint alatt maradt, mint ígérted. Sokak szemében veszett el ekkor a hitelességed. De az épület arányossága is, mert túl naggyá vált abban a környezetben.”

A lekordonozott KIMBA épülete Csepelen

Forrás: Facebook/Ábel Attila

Nem mehetnek be azok, akiknek épült

Az alpolgármester azt is írja Németh Szilárdnak, hogy „a következő az lett, hogy nem engedted be a csarnokba azokat, akiknek épült. Olyan költséget akasztottál a csepeli birkózók nyakába, amit erkölcsileg és anyagilag sem tudnak fizetni, ami ellen rezsibiztosként te nemzetközi sajtókonferencián tiltakoznál.”

Lekerített park

„Végül kordont vontál a KIMBA köré, bekebelezve vele még a fitnesz parkot is. Ami tízmillió forintból épült azért, hogy bárki használhassa, aki akarja. Hiszen drogprevenciós célból készült a csepelieknek.” – írja az alpolgármester, majd így folytatja a Fidesz alelnökének szóló szemrehányást:

Magánvagyonként kezeli

„Emlékszel, amikor a Fidesz kordont bontott 2007-ben? Ott voltál? 2021. június 30-án mi a te kordonodat bontottuk le. Rendőrt hívtak a polgármesterre. Mi tudjuk, hogy csak egy ember utasíthatott ilyet. Aki tett már más kemény dolgokat ellenünk. És aki nyilvánosan jelentette ki a KIMBA-ban a 2,4 milliárd forintról, amit a csepeli birkózók otthonára kapott, hogy „Ezt a pénzt én szereztem, (ezt) én építettem, ez az enyém!” A Csepel SC-t is közpénzből vetted meg, de azt is magánvagyonként kezeled.”

Visszatérés a csepeliek közé

Ábel Attila így fejezi be a posztját: „Polgármesterként még másként vélekedtél. Alpolgármestered voltam, amikor azt mondtad: „a közpénz, a vagyon a csepelieké, a mi dolgunk, hogy gyarapítsuk, vigyázzunk rá.” A kordon, amit a KIMBA köré építettél, amit ötven lakattal erősítettél meg, végleg elszakított Csepeltől. Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé. Törd le a lakatokat, bontsd le a kordont, tedd a csepelieké a Csepel SC-t és a KIMBA-t, hiszen erre kaptál felhatalmazást!” – írta a Fidesz alelnökének, Németh Szilárdnak Csepel fideszes alpolgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Németh Szilárd – BPK-montázs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.