Szlovákiában már lehet kérni a Covid-19 elleni védőoltást az 5-11 év közötti gyerekeknek – írja az Új Szó az egészségügyi minisztérium szóvivőjére hivatkozva. Az oltást a szülőnek, törvényes képviselőnek kell kérvényeznie, beutalót kell kérnie a kezelőorvostól.

A dokumentumokat el kell vinni az oltóközpontba. Azok nélkül nem oltják be a gyereket – figyelmeztetett a szóvivő. A gyerekeket három helyen oltják: a pozsonyi gyermekkórházban, a Turócszentmártoni Egyetemi Kórházban és a Kassai Egyetemi Gyermekkórházban.

A minisztérium tájékoztatása szerint olyan krónikus betegségben szenvedő gyerek kaphatja meg a vakcinát, akinek az állapotát jelentősen súlyosbíthatná, esetleg halálát okozhatná a Covid-19-fertőzés.

Az idegrendszeri betegségek, a krónikus tüdőbetegség, a súlyos immunrendellenesség, a daganatos betegségek, a krónikus szívelégtelenség, a tüdőbetegség okozta magas vérnyomás, a súlyos vérszegénység vagy más súlyos betegségek jelenthetnek ilyen kockázati tényezőt. Az oltásról szakorvosnak kell döntenie.

Kiszáll a Covid-vakcinafejlesztésből egy német gyártó, amelytől korábban Magyarország is rendeltNem taníthat, fizetést sem kap az oltatlan ukrán pedagógus

Olyan gyerekek szülei és törvényes képviselői is kérhetik a védőoltást, ahol a gyerekkel egy háztartásban élő, veszélyeztetett személyre komoly kockázatot jelentene a Covid-19-fertőzés – közölte a szaktárca.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük