Szlovénia is bevezette a kijárási korlátozásokat

Szlovénia egész területére kijárási korlátozásokat jelentett be csütörtökön Ales Hojs belügyminiszter a szlovén közszolgálati televízióban. Éjféltől az ország lakóinak csak abban az esetben lehet elhagyniuk lakhelyüket, ha munkába mennek, vagy élelmiszert és gyógyszert szeretnének beszerezni. Akik megszegik a szabályokat, 400 euró (143 ezer forint) pénzbírsággal sújthatók.
Ljubljana már korábban felfüggesztett, illetve korlátozott minden szükségtelen tevékenységet. Hétfőtől leállították a tömegközlekedést, keddtől a repülőtereket is lezárták, csütörtöktől pedig betiltották az 5 főnél nagyobb összejöveteleket. Szlovéniában csütörtökön délután 14 óráig 319 volt a fertőzöttek száma.
Kihalt utcák Ljubjanában (Fotó: Ales Beno/Anadolu Agency via Getty Images)
Horvátországban csütörtöktől részleges boltzár lépett életbe, és betiltották a nyilvános rendezvényeket, valamint lezárták a határokat a külföldiek előtt.
Andrej Plenkovic horvát kormányfő késő esti, rendkívüli televíziós beszédében megértésre és szolidaritásra szólított fel.
Kiemelte: tudatában kell lenni annak, hogy a világjárvány miatt hirtelen megváltozik majd az élet, és az elkövetkező napok, hetek és hónapok nagyon nehezek lesznek, de mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy minél kevesebb emberéletet követeljen a vírus. Horvátországban csütörtökön 20 óráig 110 volt a fertőzöttek száma.

Barabási Albert-László: Kiirthatatlan a koronavírus, de aki időt nyer, életet nyer
Megőrülsz a facebookos pánikoltatástól, de nem tudsz leszakadni róla? A szakember segít!

Mi a véleménye a témáról?