Hamburg – Tovább növelte értékét Szoboszlai Dominik: a német Leipzig magyar válogatott középpályását már 28 millió euróra (10,3 milliárd Ft) taksálja a nemzetközi futballpiacon a mértékadó német Transfermarkt portál.

Az oldal az év végén frissítette a játékosok becsült piaci „árfolyamát”: mint kiderült – Szoboszlai Dominikkal ellentétben – nemzeti csapatunk focistáinak többsége veszített valamennyit az értékéből a nyári Európa-bajnokság óta.

Bár Szoboszlai az első fél évben sérülés miatt nem játszott, és nem volt ott a részben hazai rendezésű Eb-n sem, az ősze sokkal jobb lett Szoboszlainak. Az értéke is ezt tükrözi, júliusban még „csak” 25 millió euró (9,175 milliárd forint) volt, az év végén viszont már 28 millióra taksálták, továbbra is ő a legtöbbre tartott magyar futballista.

– Igazából én ezekkel a számokkal nem foglalkozom, játszani szeretnék minél többet és minél jobban – mondta korábban Szoboszlai.

– Van egy álmom, meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját. Nem érdekel, mit gondolnak mások, ezért dolgozom keményen. Csak magamra koncentrálok, és tudom, sikerül majd.

A lipcseiek másik két magyarjának becsült értéke csökkent, Willi Orbáné 16-ról (5,8 milliárd Ft) 14 millió euróra (5,1 milliárd Ft), Gulácsi Péteré 13 millióról (4,7 milliárd Ft) 11-re (4 milliárd Ft). Az év végének vesztese Sallai Roland (Freiburg), őt 16 millió euró (5,8 milliárd Ft) helyett csak 12-re (4,4 milliárd Ft) taksálják, míg a török Fenerbahcéban játszó Szalai Attila 11 millió eurót (4 milliárd Ft) ér.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.