Szülinapi italára gyűjtött az ócsai betörő, aki azért lett bűnöző, mert „kellett a pénz”

Szülinapi italára gyűjtött az ócsai betörő, aki azért lett bűnöző, mert „kellett a pénz”

Sharing is caring!

A zsákmányért kapott pénzt rendszerint felélte, összesen hét betörést vállalt magára a férfi.

Tavaly szeptemberben járt hívatlan látogató egy gyáli lakásban, a betörést a hazatérő tulajdonos fedezte fel. Pénzes borítékja hiányzott, benne 150 ezer forint és 400 euró. A rendőrök rövid idő alatt azonosították a tettest, ám a 44 éves ócsai férfit hiába keresték ismert tartózkodási helyein. Az ellene kiadott elfogatóparancs alapján fogta el a tápióbicskei körzeti megbízott február 25-én – írja a police.hu.

A férfi tényfeltáró beismerő vallomást tett, éppen születésnapját ünnepelte volna, de nem volt miből, ezért átlépett a kerítésen, benyomott egy bukóablakot és a házban talált, pénzzel teli borítékot zsebébe dugva, kb. 10 perccel később elmenekült.

Folytatólagos kihallgatásán további, 2020 augusztusától elkövetett betöréseit kezdte sorolni a nyomozóknak. Három ócsai, három fővárosi bűncselekménnyel bővült gyanúsítása. Nem válogatott: közért, lakás, ruhabolt. Vitte, amit talált: pénz, ékszerek, fényképezőgép, édességek, szeszes italok. Az értékeken túladott, a pénzt felélte. Munkanélküliként így biztosította megélhetését, magyarázata így szólt, „kellett a pénz”.

Az azóta letartóztatott férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a további eljárást.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük