Találkozik Istenes Kaiserrel, ha kiszabadul

Hosszú idő után a Borsnak nyilatkozott először a móri mészárlásért tévesen elítélt Kaiser Ede. A börtönben néhány héttel ezelőtt adott interjújában elárulta: Istenes László volt a kedvenc tanára. A Mokka műsorvezetője pedig most, a TV2 kamerái előtt találkozott volt diákjával.

„Úgy dobog a szívem szerintem, mint neked annak idején a matekdoga előtt. Örülök, hogy látlak, de annak nem, hogy itt” – a zárkába lépve így köszöntötte Kaisert Istenes. A péntek esti Tények Pluszban el­hangzott: miután a most 44 éves férfit tényleges életfogytiglanra ítélték ártatlanul, a szö­kés is megfordult a fejében. Más ügyei miatt ugyanakkor 18 évet kapott, ebből szabadul hét hónap múlva.

Egy pedagógus szívében mindig is gyerek marad a tanítványa, akkor is, ha börtönben ül – vetettük fel Istenes Lászlónak.

– Ez így van, ezért is öleltük meg egymást az interjú végén. Nekem ő ott nem bűnöző volt, hanem a kis tanítványom – mondta a Borsnak, hozzátéve: abból, ahogy megismerte őt, a hátterét, a szüleit, tudta, hogy alkalmatlan, képtelen embert ölni.

Kíváncsiak voltunk, vajon ott lesz-e, amikor Kaiser szabadul: – Azt most még nem tudom megmondani, nagyon soká lesz. De annyit beszéltünk még kamerán kívül, hogy szeretnék találkozni vele, ha kijön a börtönbôl.

via borsonline.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük