Teljes bizonytalanságban a háziorvosok, Káslerhez fordult az orvoskamara

Sharing is caring!

Teljes a bizonytalanság a háziorvosok, alapellátásban dolgozó szakdolgozók körében, egyelőre ugyanis sem érdemi tárgyalásra, sem tájékoztatásukra nem került sor a november 25-i kormányhatározatban szereplő bérfejlesztésükhöz szükséges források biztosításáról – olvasható a Magyar Orvosi Kamara elnökének Kásler Miklós Emmi-miniszterhez írt levelében.

November 25-én kormányhatározat született az alapellátásban dolgozó orvosok és szakdolgozók január 1-i béremeléséhez szükséges forrás biztosításáról, valamint a praxisközösség jogi keretrendszerének 2020. december 31-ig történő elkészítéséről.

Koronavírus: kicsit csökkent az elhunytak száma itthon

Két nappal később Pintér Sándor belügyminiszter arról tájékoztatta a Magyar Orvosi Kamarát, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszony hatálya alá nem tartozó, vagyis a bérfejlesztéssel nem érintett egészségügyi dolgozók számára szintén érzékelhető jövedelemnövekedést kell biztosítani.

Azóta azonban az alapellátást illetően semmilyen érdemi tárgyalás vagy tájékoztatás nem történt – írja Kásler Miklós Emmi-miniszternek a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke.

A levél szerint az év utolsó napjaiban még mindig várat magára a finanszírozási rendelet módosítása, amely rendezné a kormányhatározatban szereplő összeg eljuttatásának módját, technikái határidejét így a védekezés frontvonalában helyt álló alapellátó háziorvosok és szakdolgozók teljes bizonytalanságban vannak, miközben körükben kiugróan magas a járvány áldozatainak száma.

A teljes levél itt olvasható.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük