Alexander Färber égen-földön keresi budapesti barátját, akinek már legalább fél éve nyoma veszett. A fiatal fiú minden követ megmozgat, hogy a lányra bukkanjon. Nyolc napon át éjt nappá téve rótta a pesti utcákat, több száz helyet bejárt, és még a rádióban is megszólalt, hogy minél több embert elérjen.

Egy pesti Facebookos csoportban kért segítséget egy külföldi srác, aki Alexander Färber néven van fent a közösségi oldalon. A férfi azért fordult a budapestiekhez, mert egy barátja már hosszú ideje nem adott magáról életjelet, nem lépett vele kapcsolatba. Ezért Alexander útra kelt és meg sem állt a magyar fővárosig, ahol magánnyomozásba kezdett.

 Minden amim van róla, egy fotó. Már vagy 200 helyet bejártam, 89 kilométert tettem meg rollerrel, beszéltem a Rádió 1-ben Balázsékkal és vagy 100 embert megkérdeztem az utcán, hátha valaki ismeri – írta posztjában a férfi.https://pulsembed.eu/p2em/uhUmj6ar3/

Elárulta, hogy egy járókelő tippje alapján az V. kerületben megtalálta azt a pékséget is, amiről a lány már többször is mesélt neki. Nyolc napos intenzív kutatás után azonban végül haza kellett mennie, hiszen nem volt több szabadsága a munkahelyén.

– Könyörgök srácok, segítsetek! A lány akit keresek skorpió jegyben született, tehát a születésnapja októberben vagy novemberben van. 163 centi magas, nagyjából 56 kiló és utoljára amikor láttam barna haja volt – írta kétségbeesve, majd egy csatolt fotón több információt is megadott róla.

A kép szerint a lány 88-89-ben született a Skorpió jegyében, tehát most nagyjából 32-33 éves. Zöld szeme van és nem dohányzik. A kódszerű üzenetben feltüntette Alexander még a Mazda 6 kifejezést, Sam Smith-t és Adam Lambertet valamint a true vagyis az igaz kifejezést is.https://pulsembed.eu/p2em/9Eg6F94KY/

– Ha van az ismerőseid közt olyan, akire illik a leírás, kérlek légy olyan kedves, hogy megmutatod neki a posztomat, ő fel fog ismerni engem. Csak annyit szeretnék, hogy megkérdezhessem tőle még egyszer az ételben: Mi újság? Hogy vagy? Nagyon hiányzik, már fél éve keresem őt, és ha nem találom meg, egész hátralévő életemben hiányozni fog – írta Alexander.

Azt nem tudni, hogy a lány miért tűnt el, esetleg maga szakította meg a fiúval a kapcsolatot, vagy valami más oka lehet annak, hogy jó ideje már nem ad magáról életjelet. A fiú mindenesetre égen-földön keresi őt, és bizonyára megnyugvást hozna neki, ha felvenné vele a kapcsolatot. A Blikk felkereste Alexandert, amit válaszol, cikkünket frissítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.