Termékvisszahívás a Lidlben: nem tüntették fel az allergéneket a csomagoláson

Nem jelölték rajta az az allergén adalékanyagot, ezért visszahívja egyik termékét a Lidl. A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Trüller Knabber-Gebäck GmbH azon Snack Day Burgonyasnack Paprikás ízesítésű, 175 g-os termékét várja vissza, amelyen a következő azonosítók valamelyike szerepel:

Minőségmegőrzési idő: 19.10.2020 ; 02.11.2020

A visszahívás oka, hogy a fenti két terméktételben tartósítószert, kén-dioxidot mutattak ki, amely nem szerepel a termék csomagolásán – áll a Lidl közleményében. A termék fogyasztása a szulfitra érzékeny vásárlóknál allergiás reakciót válthat ki. A chips a szulfitallergiában nem szenvedő fogyasztók számára korlátlanul fogyasztható.
Az áruházlánc arra kéri a szulfitallergiás vásárlóit, amennyiben a termék fenti két tételéből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem szíveskedjenek azt bármely üzletükbe visszavinni. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszafizetik. A termékvisszahívás kizárólag más minőségmegőrzési idejű tételekre, illetve a Lidl által forgalmazott más chipsekre nem vonatkozik.
További hírek a boltokból:

Horroráron kapható a csirkemell a Lehel téri piacon
Koronavírus itthon: csak az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak maradnak nyitva
Éhezők viadala a boltokban, az online rendelések túlterheltek – de hogyan vásároljunk akkor?

Mi a véleménye a témáról?