Teszteltük az internetes trükköket: lássuk melyik hasznos valóban és melyik csak egy átverés!

Sharing is caring!

Azt már jól tudjuk, hogy a világháló tele van érdekesnél érdekesebb trükkökkel, amelyek arra hivatottak, hogy megkönnyítsék az életünket. De vajon ezek a trükkök valóban működnek vagy egyszerűen csak ötletesen és jól hangzanak? Annak érdekében, hogy időt spóroljunk nektek, bemutatunk néhány, a neten keringő trükköt a való életben.

Lássuk, mi az, ami valóban működik és melyek azok, amelyekkel csak az idődet pazarold.

Hirdetés

1. Ha szeretnéd a koktélparadicsomaidat egyszerre felvágni, akkor tedd két lapos tányér közé és húzd át a kést a résen.

Eredmény: A paradicsomot ilyen módon nagyon nehézkes felvágni. Csak néhányat sikerült így felvágni, a többit pedig a hagyományos módon kellett. Talán egy szuper éles késsel jobb eredményt érhetünk el, de akkor sem garantált, hogy egyenletesen sikerül felvágni mindet.

Következtetés: Ez nem működik.

2. Annak érdekében, hogy ne forrald túl a tejet, tegyél egy fakanalat az edény szélére.

Eredmény: A tej így is kifutott és a fakanál semmit nem tett az ügy érdekében. Ez a trükk teljesen értelmetlen.

Következtetés: Nem működik.

3. Egy gyors és egyszerű módja annak, hogy ízletes sütit készíts az, hogy az összetevőket összekeverve készre sütöd egy bögrében a mikróban.

A sütemény elkészítéséhez vettünk 1 tojást, kevés lisztet, cukrot és kakaót kevertünk hozzá. Ezután még egy kevés vizet, sütőport és egy csipet sót is adtunk a keverékhez.

Eredmény: Őszintén szólva nem a legjobb sütemény élmény. Az állaga kissé gumis és ízre olyan, mintha palacsinta lenne. Ez valószínűleg nagymértékben függ az összetevők minőségétől is. A recept hasznos lehet, ha szórakozva szeretnéd bevezetni a gyermekedet a sütés-főzés világába.

Következtetés: Működik, de az eredmény nem biztos, hogy mindenkinek fog tetszeni.

4. Hogy könnyebben lejöjjön a tojás héja, főzés után hideg vízbe kell tenni őket.

Eredmény: Ez egy jó öreg konyhai trükk, amelyet a nagymamák és az anyukák is kipróbáltak és teszteltek már. Ez után valóban könnyebb megpucolni őket.

Következtetés: Úgy működik, mint a varázslat.

5. A fagyott szőlőt lehet használni az italok lehűtésére

Eredmény: A pohárba olvadt jégkockákkal ellentétben a fagyasztott szőlő nem hígítja az italt. Ugyanolyan hatékonyan hűsítik az italokat és jól is néznek ki.

Következtetés: Ez határozottan működik.

6. A hagyma vágása közbeni könnyek elkerülésére szórd le a vágódeszkát sóval

Eredmény: A bátor kísérlet során észrevettük, hogy ez a trükk ugyan kevesebb könnyezéssel jár, de összességében nem szünteti meg a problémát.

Következtetés: Működik, de rosszul.

7. A jégkrémes dobozt tedd egy műanyag zacskóba, mielőtt betennéd a fagyasztóba. Így a jégkrém krémesebb és könnyebb lesz.

Eredmény: A mélyhűtőben tárolt jégkrém általában nagyon fagyos tud lenni, főleg ha némi szobahőmérsékleten tartás után tesszük vissza és evés előtt várni kell vele, hogy kissé puhuljon. Ez a trükk valóban segített megőrizni a jégkrém puhaságát. Ennek eredményeképpen azonnal sikerült szervírozni az adagokat.

Következtetés: Ez tényleg működik.

8. Ha kettévágtál egy avokádót és csak a felét tervezed megenni, akkor azt a felet rakd be a hűtőbe, amelyikben a mag van, mert az tovább tud friss maradni.

Eredmény: Kettévágtunk egy avokádót és mindkét felét beraktuk a hűtőbe. Két nap múlva kivéve őket, teljesen egyformán néztek ki.

Következtetés: Ez nem működik.

9. Ha gyorsan meg akarsz hámozni egy fokhagymát, tedd egy zárható edénybe és jól rázd meg.

Eredmény: Nagyon hasznos trükk, ha egyszerre több fokhagymát is meg szeretnél hámozni. Viszont ne feledd el levágni a cikkek végeit és olyan erősen rázni ez edényt, ahogy csak tudod, különben nem fog működni.

Következtetés: Ez működik.

10. Ha lefagyasztod az olíva olajat jégkockatartóban, sokkal tovább jó marad. Akár egy év múlva is biztosan használhatod majd. Fagyasztás előtt tehetsz bele fűszernövényeket is és használhatod különböző ételekhez, salátákhoz.

A zöld fűszerek így fagyasztva teljesen megőrzik az ízüket és aromájukat és nem veszik fel a fagyasztó egyéb tartalmainak illatait.

Eredmény: Ennek a trükknek a sikere nagyban függ az olaj minőségétől: ha finomítatlan olívaolajat használsz, akkor az meg fog fagyni. Azonban a szokásos szűrt sütőolaj nem fagy be olyan könnyen, és a recept nem fog működni.

Következtetés: Csak akkor működik, ha minőségi olajat használsz.

11. A citromlé segíthet a frissen vágott almaszeletek barnulásának eltüntetésében

Eredmény: Egy kevés citromlének fantasztikus hatása volt. Nem csak, hogy megakadályozta a szeletek további barnulását, de ki is világosította őket.

Következtetés: Ez tényleg működik.

12. Ha a banán szárára fóliát tekersz, akkor tovább megőrzi frissességét

Eredmény: Ennek a trükknek a teszteléséhez vettünk két-két banánt. Az egyiket befóliáztuk a másikat nem. Három nap elteltével mindkét pár ugyanúgy nézett ki.

Következtetés: Nem működik.

13. Megfőzhetsz egy tojást kifordítva ragasztószalag és harisnya használatával

Így szól a trükk: A tojást teljesen tekerd be ragasztószalaggal és tedd egy harisnya belsejébe majd jó gyorsan pörgesd meg. A tojás fehérje és sárgája helyet fog cserélni. Miután ezt megtetted, azonnal tedd oda a tojást főni anélkül, hogy a ragasztószalagot leszednéd.

Eredmény: Ez a trükk nem a legtörékenyebb tojásoknak való. Ilyen módon pörgetni egy tojást egészen kimerítő feladat. Sőt, a főzés után nagyon nehéz leszedni a héját. Talán, ha elég kitartó vagy, acél idegeid vannak és valamilyen szuper képességgel rendelkezel, akkor működhet a dolog.

Következtetés: Szerintünk nem működik.

14. Tartsd frissen a zöld fűszereidet úgy, hogy összekötöd őket egy csokorba, beleteszed vízbe és lefeded egy műanyag zacskóval

Eredmény: Mi két csokor zölddel végeztük a kísérletet. Az egyikkel mindent megtettünk, amit a trükkhöz leírtak, a másikat pedig hagytuk úgy, ahogy volt. Néhány nappal később az eredmény nyilvánvaló volt. A leírt módszer valóban segít megőrizni a fűszer frissességét.

Következtetés: Ez biztosan működik.

tudasfaja.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük