Tévedésből kiengedtek a kórházból egy koronavírusos beteget Amerikában

 

Tévedésből engedtek ki a San Diego-i kórházból egy Vuhanból kimenekített személyt, miután az elvégzett tesztek szerint nem kapta el a koronavírust — írta meg a CNN.

A beteg múlt héten érkezett meg a Miramar légibázisra Vuhanból, három másik személlyel együtt szállították kórházba, miután mindannyian a koronavírusra jellemző tüneteket produkáltak. A kórházban mind a négy személynél CDC-tesztet végeztek, amely szerint egyikük sem fertőződött meg a vírussal, így visszatérhettek a légibázison kialakított karanténba, ahol 14 napot kell eltölteniük.

Kedd reggel azonban kiderült, hogy egyikük tesztje mégis pozitív lett, őt visszaszállították a San Diego-i kórházba, ahol elkülönítve megfigyelik. Rajta kívül hétfőn még egy személyt szállítottak kórházba a légibázisról, miután kiderült, hogy megfertőződött a vírussal. San Diego Egészségügyi Hivatalának tájékoztatása szerint mindkét beteg jól van, minimális tüneteket produkál.

Az Egyesült Államokban eddig 13 személyt diagnosztizáltak koronavírussal, közülük hét személyt Kalifornia államban. A fertőzöttek közül 11-en korábban Vuhanban jártak, ketten pedig fertőzött személytől kapták el a betegséget.

Kiemelt kép: STR/AFP

Mi a véleménye a témáról?