Az egyik szófiai egészségügyi intézményben végrehajtott razziához hasonló rendőrségi akciók voltak más bolgár városokban is.

Mintegy 3300, koronavírus elleni hamis oltási igazolványt foglaltak le a bolgár fővárosban – közölte kedden a szófiai belügyminisztérium.

 

A tárca szerint hozzávetőleg 300-at közülük külföldiek nevére állítottak ki. Az egyik szófiai egészségügyi intézményben végrehajtott razziához hasonló rendőrségi akciók voltak más bolgár városokban is.

 

Bulgária jelenleg a járvány ötödik hullámával küzd, amelyet a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb omikron variánsa váltott ki. Iva Hrisztova, a fertőző és parazitás megbetegedések szófiai központjának igazgatója szerint mostanra tetőzött a járvány.

Az utóbbi 24 órában 8012 új fertőzöttet regisztráltak a 6,5 millió lakosú országban. Csaknem 30 százalékos átoltottsági aránnyal Bulgária az Európai Unió tagállamai között az utolsó helyen áll. A járvány kitörése óta az egymilliót is meghaladja az azonosított fertőzöttek száma, akik közül csaknem 34 ezren hunytak el a vírus okozta Covid-19 betegségben.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.