Több megyére figyelmeztetést adtak ki: ónos esőre, hófúvásra számítson ezeken a területeken

Több megyére figyelmeztetést adtak ki: ónos esőre, hófúvásra számítson ezeken a területeken

Sharing is caring!

Többnyire felhős, csapadékos idő várható a mai nap folyamán, a keleti, északkeleti határ mentén lehet havazás, de több helyen ónos esőre is lehet számítani, a Dunántúlon pedig eső várható.

Változó halmazállapotú csapadékra kell számítani szerte az országban, hiszen havazás, eső és ónos eső is előfordulhat. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és +5 fok között alakul.

(A legfrissebb hírek itt)

Több megyére figyelmeztetést adtak ki: ónos esőre, hófúvásra számítson ezeken a területeken3 megyére adtak ki figyelmeztetést az ónos eső miatt /Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat/

Késő estére -4 és +3 fok közötti hőmérsékletekre számíthatunk, hajnalban pedig a Dunántúlon eső, keletebbre havas eső, hó, kisebb eséllyel ónos eső is lehet. A Nyírségben akár 5 cm körüli hóréteg is összegyűlhet.

Több megyére figyelmeztetést adtak ki: ónos esőre, hófúvásra számítson ezeken a területekenVeszprém megyére figyelmeztetést adtak ki a hófúvás miatt: a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet /Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat/

Szerdán napközben egyre több helyen elvékonyodik és felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek majd. Éjjel, illetve délelőtt főleg az ország északkeleti felén számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, ami lehet hó, havas eső, eső, reggel néhol még ónos eső is.

Több megyére figyelmeztetést adtak ki: ónos esőre, hófúvásra számítson ezeken a területeken6 északi megyére adtak ki figyelmeztetést az ónos eső miatt /Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat/

A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödhet, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4-10 fok között várható, de északkeleten hidegebb is lehet.

Több megyére figyelmeztetést adtak ki: ónos esőre, hófúvásra számítson ezeken a területekenSzabolcs-Szatmár-Bereg megyére figyelmeztetést adtak ki: 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat /Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat/

Csütörtökön az ország nagy részén gyengén vagy közepesen felhős idő várható, általában több órás napsütéssel. Leginkább északon, északkeleten lehetnek vastagabb felhők az égen, hajnalban pedig főleg északkeleten ködfoltok képződnek. Az ország nagyobb részén nem kell csapadékra számítani, de néhol esetleg eső, ónos eső, akár hószállingózás is lehet.

A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol akár viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4-14 fok között alakul, de délnyugaton még ennél is melegebb lesz az idő – írja a met.hu.

via blikk

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük