Több megyére kiadták az elsőfokú riasztást: borús, ködös idő vár ránk, sok jóra nem számíthatunk

Sharing is caring!

Továbbra marad a szomorkás, őszi időjárás, többfelé várható eső, Országos Meteorológiai Szolgálat ráadásul a sűrű és tartós köd miatt 14 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai, országos időjárás-előrejelzése szerint erősen felhős vagy többnyire borult lesz az ég. Kezdetben sokfelé kell számítani ködre, amely napközben a legtöbb helyen feloszlik, de északon, északkeleten és a felhőbe burkolózó hegyvidéki tájakon továbbra is korlátozottak maradhatnak a látási viszonyok. Délelőtt csak a Dunántúlon lehet gyenge eső, délutántól viszont már az ország középső tájain kell egyre intenzívebb csapadékra számítani. A Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön, Alpokalján megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-16 fok között valószínű. Késő estére 9-13 fok közé hűl le a levegő – írja a met.hu.

Szerda délelőtt várhatóan így alakul a hőmérséklet /Fotó: met.huSzerda délelőtt várhatóan így alakul a hőmérséklet /Fotó: met.hu

(A legfrissebb hírek itt)

Szerda estétől csütörtök reggelig továbbra is erősen felhős, főként keleten borult marad az ég, de már csak kevés helyen képződhetnek ködfoltok. Gyenge eső még sokfelé kialakulhat, de jelentős mennyiség már inkább csak a Dunától keletre várható. A Dunántúlon az északnyugati, keleten az északkeleti szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. A hőmérséklet késő este és hajnalban is 8-13 fok között alakul.

Szerda esti időjárás /Fotó: met.huSzerda esti időjárás /Fotó: met.hu

Csütörtök délelőttől eleinte erősen felhős vagy borult idő várható, majd északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Este a középső országrészben és a déli határszélen lehet sok felhő. Kezdetben a Nyugat-Dunántúl kivételével még több helyen előfordul eső, zápor, majd késő délelőttől már csak délen, keleten, illetve a középső országrészben lehet csapadék. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, az Alpokalján, a Kisalföldön, valamint a Zemplén tágabb környezetében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-13 fok között valószínű.

Csütörtök délelőtt helyenként a nap is kisüt /Fotó: met.huCsütörtök délelőtt helyenként a nap is kisüt /Fotó: met.hu

Figyelmeztetést 14 megyére adtak ki tartós, sűrű köd miatt:

Az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki sűrű köd miatt /Fotó: met.huAz OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki sűrű köd miatt /Fotó: met.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük