A kilakoltatás elől menekülő nő átverését a CNN és egy kongresszusi képviselő is bevette.

Egy Las Vegas-i „háromgyerekes anya” azt állította a CNN kamerái előtt, hogy ki fogják lakoltatni – és ezzel több mint 200 000 dollárnyi (azaz 60 millió forintnyi) adományt gyűjtött össze. Aztán kiderült, hogy csak vigyázni szokott a gyerekekre, akiket a riportban a sajátjaiként mutatott be – írja a New York Post.

A 32 éves Dasha Kelly végül hétfőn fedte fel a titkát a CNN-nek, hogy nem ő a biológiai anyja az 5, 6 és 8 éves lányoknak, akik mellette szerepeltek a múlt héten egy szövetségi kilakoltatási moratórium megszűnéséről szóló riportban. A CNN szerint Kelly története „nagy érdeklődést váltott ki” az első riport után, amelyben videofelvételeket mutattak be róla és a lányokról az otthonában, miután a csatorna megtalálta online adománygyűjtő akcióját, amelyben 1900 dollárt (573 ezer forintot) szeretett volna összegyűjteni a lakbérére.

A nevem Kelly, és három lányom van Nevadában. (…) Épphogy fenntartottuk magunkat a világjárvány kitörése előtt. Most szenvedünk

– szólt az eredeti a segítségkérés  szövege az online gyűjtés leírásában.

A három kislány a CNN látogatása során anyukaként hivatkozott Kellyre, de egy másik nő, Shadia Halo később azzal állt elő, hogy valójában ő a lányok biológiai anyja – derül ki a tévécsatorna későbbi riportjában, ami arról szól, hogy Kelly bemutatásával egy félrevezető történetet közöltek.

Nick Watt riporter konkrétan ezt mondja a videóban:

És igen, Shadia Halo az anyjuk. Láttuk az anyakönyvi kivonatokat. És most már tudjuk, hogy Dasha Kelly a lányok apjával jár.

A riportból az is kiderül, hogy Kelly — aki korábban egy kaszinóban dolgozott osztóként – sok időt tölt a három lány gondozásával Halo lakásában, ahonnan az édesanya szerint egy hétre kitették őket. Kelly azt mondta, azért nevezte magát a lányok anyjának, mert szerinte ő egy anyafigura a három gyerek számára. Halo a CNN beszámolója szerint „érthető módon felháborodott” ezen az állításon.

Az érzelmes Kelly a múlt héten másodszor is megjelent a CNN-en Cori Bush missouri képviselő mellett, miután a Biden-kormányzat új, 60 napos kilakoltatási moratóriumot jelentett be azokban a megyékben, ahol a COVID-19 terjedése jelentős vagy magas.

Újabb kilakoltatási moratóriumot hirdetett az amerikai kormányHogy a koronavírus-járvány újabb hulláma közepette megelőzzék bérlők millióinak az utcára kerülését.https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1423301011192651782&lang=hu&origin=https%3A%2F%2F24.hu%2Felet-stilus%2F2021%2F08%2F11%2Fadomanygyujtes-anya-harom-gyerek-atveres-kilakoltatas-cnn-las-vegas%2F&sessionId=5f784c28d248fdede195ceac8074c54638b7b646&siteScreenName=24ponthu&theme=light&widgetsVersion=1890d59c%3A1627936082797&width=550px

Annyira szerencsés vagyok most, hogy ez már túlmutat rajtam. Amikor ezt feltettem, soha nem gondoltam volna, hogy bárkit is elérek majd, különösen nem a CNN-t. És azt hallani, hogy egy képviselőt is  elértem – önt –, ez egyszerűen elképesztő

– mondta Kelly Bushnak. A kongresszusi képviselő pedig úgy reagált, hogy Kelly és családja megérdemli, hogy a törvényhozók dolgozzanak értük.

Ez a legkevesebb, amit tehetünk önért – hogy közbelépünk, és gondoskodunk arról, hogy ön biztonságban és kényelemben maradhasson otthonában, amíg mi más dolgokon dolgozunk, hogy az ön és gyermekei élete jobb legyen. (…) Ez a legkevesebb, amit megtehetünk önökért

– folytatta a Missouri állambeli demokrata politikus.

Kelly adománygyűjtése kedden 212 ezer dollárnál tartott, ami 64 millió forintnak felel meg. A GoFundMe-oldalán azóta tisztázta, hogy nem ő az édesanyja a három gyereknek, csak „anyafiguraként” tekintenek rá, ő pedig feltétel nélkül szereti őket.

A GoFundMe képviselője azt mondta a csatornának, hogy a Kelly által gyűjtött összeget visszatartják addig, amíg a nő adatait nem ellenőrzik, és meg nem bizonyosodnak róla, hogy eddig nem vettek le semennyi pénzt az adományokból. A cég szóvivője közölte, hogy aki Kelly számára adományozott, és szeretné visszakérni a pénzét, annak augusztus 23-ig van lehetősége arra, hogy visszaigényelje az általa adományozott összeget.

A szóvivő azt is hozzátette, hogy a lányok apja Kelly barátja, de nem élnek együtt.

Időszakonként én vigyázok ezekre a lányokra az otthonomban, és ez már egy pár éve így megy. (…) Feltétel nélkül szeretem és szerettem ezeket a lányokat a szívem jóindulatából. Úgy kezelem őket, mintha a lányaim lennének, és így gondoskodom róluk

– írta Kelly, miután kiderült az igazság.

A lányok a tanévkezdésre visszatérnek édesanyjuk, Shadia Halo otthonába – zárul a CNN riportja.

via

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.