Több mint 71 kiló szemetet távolítottak el egy indiai tehén gyomrából – Ez okozza a szörnyű jelenséget

Több mint 71 kiló szemetet távolítottak el egy indiai tehén gyomrából – Ez okozza a szörnyű jelenséget

Sharing is caring!

Több mint hetvenegy kilogramm hulladékot találtak egy észak-indiai falu utcáin kóborló tehén gyomrában. Az állatot megműtötték, a beavatkozást azonban nem élte túl.

Mindenki ezt nézi most!

  • Fontos bejelentésre készül Orbán Viktor: innen üzent korán reggel

  • „Ő más férfi oldalán keresgéli a boldogságot” – Fekete Dávid és felesége válnak

Mint kiderült, az állat egy közlekedési balesetben sérült meg, ezek után vette gondozásba egy helyi állatmentő egyesület, kiknek az állatorvosa megállapította, hogy a tehén fel van puffadva. Az állatot azonnal megműtötték, azonban senki sem gondolta volna, hogy több mint hetvenegy kiló szemetet távolítanak el az állat gyomrából – írja az MTI cikke alapján az Index.

(A legfrissebb hírek itt)

Többek között szegeket, műanyagdarabokat távolítottak el, az orvos elmondása szerint azonban 13 éves praxisa során ilyet még nem is látott. A jelenség legfőbb okozója, hogy Indiában a tehén szent állatnak számít, így az állattartók az idős, vagy beteg állatokat ahelyett, hogy a vágóhídra küldenék, egyszerűen csak szabadjára engedik az utcákon.

(Ez is érdekelheti: Horrorisztikus körülmények közül próbáltak kimenteni kutyákat, ám a rendőrség szerint mégsem történt állatkínzás – videó)

Ott azonban nem tudnak mással táplálkozni, csak a földről felevett szeméttel és hulladékkal, mely miatt kínok között pusztulnak el. A legfrissebb felmérések szerint az országban jelenleg mintegy ötmillió gazdátlan tehén él városok és falvak utcáin, ennek okán Narendra Modi hindu nacionalista miniszterelnök kormánya szigorú tehénvédelmi intézkedéseket vezetett be, a változás azonban egyelőre nem számottevő.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük