Tokióban börtön vár a betegre, aki megtagadja a kórházi ellátást

Tokióban börtön vár a betegre, aki megtagadja a kórházi ellátást

Sharing is caring!

Egyes országokban egyre komolyabb szankciókat terveznek bevezetni a kormányok a szabályszegők miatt, akik veszélyeztetik a védekezést.

fotó: illusztráció

Az RT a cikkében arról ír, hogy a japánok nagyobb pénzbírságot és börtönbüntetést fontolgatnak azok számára, akik fertőzöttként nem hajlandóak kórházba menni, és megtagadják az együttműködést a hatóságokkal. Japán pénteken nyújtotta be ezeket az új büntetési tételeket az Egészségügyi, a Munkaügyi és Jóléti Minisztériummal folytatott megbeszélés részeként. Az új korlátozások a fertőző betegségeket érintő törvények módosító csomagjaként érkeznének, amiket várhatóan a következő héten mutatnak be a parlament előtt. Az új szabályok szerint azon koronavírus-betegek, akik megtagadják a kórházi ellátást, akár egymillió jen büntetést is kaphatnak, ami körülbelül 2.7 millió forintnak felel meg. Rosszabb esetben a törvénnyel szembemenő szabályszegőt akár év évre szóló börtönbüntetést is sújthatják.

Tokióban börtön vár a betegre, aki megtagadja a kórházi ellátást
Fotó: Illusztráció Forrás: MTI

Azokat is büntetnék, akik nem hajlandóak együttműködni az egészségügyi hatóságokkal a fertőzött személy kapcsolatainak felkutatásában. Őket 500 000 jenre büntethetik, vagy hat hónapos börtönbüntetésben részesülnek.

Facebook Comments