A Shell Hungary zRt. 191 töltőállomásból álló hálózatában a nemzetközi teherforgalom által leginkább használt tíz kúton keddtől, azaz február 22-től tranzakciónként maximum bruttó 50 ezer forint értékben, azaz körülbelül 100 litert lehet csak vásárolni, bármely típusú üzemanyagból – írta a benzinkútlánc közleményében.

A tíz érintett kút:

  • Székesfehérvár, M7 A 59 kmsz.,
  • Székesfehérvár, M7 B 59 kmsz.,
  • Tata, M1 Remeteségpuszta, A. old.,
  • Tata, M1 Remeteségpuszta, B. old.,
  • Gelej, M3 A külterület,
  • Gelej, M3 B külterület, Mezőkeresztes,
  • Lajosmizse, K/bal M5 Autópálya, 67. km, kelet,
  • Lajosmizse, Ny/jobb M5 Autópálya, 67. km, nyugat,
  • M7 Balatonkeresztúr A, 167 KM. jobb oldal,
  • M7 Balatonkeresztúr, B M7, 167 KM. bal oldal.

Hozzátettették, a legfontosabb hazai tranzitútvonalak mellett található tíz állomáson bevezetett intézkedésta megnövekedett igények indokolják.Az utóbbi hetekben a Shell töltőállomásokon kiugróan megnőtt a kereslet. Az előző év hasonló időszakához képest már januárban erős forgalomnövekedést tapasztaltak a Shell hálózatában, februárban pedig az igények további növekedésére számítanak. Jelentős mennyiségeket vásárolnak a teherfuvarozók, a nagy tételben tankolók már az eddig jellemzően csak a hazai lakosság által
használt állomásokra is betérnek. Számottevően megemelkedett a külföldi személy- és teherautós vevők száma is.

Bár a közleményben nem említik, de nyilvánvaló, hogy az üzemanyagárstop generálta a kiugró forgalomnövekedést benzinkútjaikon.

A kormányt nem hatják meg a panaszkodó benzinkutasok, kitart a benzinárstop mellett

A kormány a kis kutak üzemeltetői közül a Mobil Petrol vezetőivel egyeztetett. Folytatják.

A részvénytársaság hangsúlyozta, célja a folyamatos üzemanyag-ellátás biztosítása minden egyes kútján. A vállalat arra törekszik, hogy minden ügyfelét gyorsan és kényelmesen ki tudja szolgálni üzemanyaggal.Az ellátásbiztonság fenntartása érdekében vezették be a korlátozást tíz kútjukon.A napon belüli vásárlások száma továbbra sem korlátozott ezeken az állomásokon, csak a kútoszlop által
kiadható egyszeri mennyiség. Az intézkedés a hálózat kevesebb mint 10 százalékát, kizárólag autópálya melletti állomásokat érinti, ésvisszavonásig érvényes.Mindeközben az üzemanyag-kiszállítást is maximális kapacitásra emelte a társaság. A vállalat extra műszakokat beiktatva bővítette a kiszállítási időszakot, valamint teljes logisztikai személyállományát és járműparkját átcsoportosította a készletutánpótlási feladatokra.

Mint írtuk, a kormány szerint jogszerűtlen a benzinkutak részéről a korlátozás, a szakmabeliek viszont azt állítják, nincs olyan jogszabály, ami eezt kimondaná.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.