Trükkös lakásfelújítással próbálkozott a kiskunfélegyházi házaspár, nem lett jó vége

Trükkös lakásfelújítással próbálkozott a kiskunfélegyházi házaspár, nem lett jó vége

Sharing is caring!

Csalás miatt kell felelnie annak a nőnek és párjának, akik egy kiskunfélegyházi boltból elvitt áruból a saját lakásukat újították fel.

Lakberendezőnek és felújításokkal foglalkozó vállalkozónak állította be magát egy házaspár 2019-ben, hogy egy, a vállalkozók részére kedvezményt és halasztott fizetési lehetőséget biztosító boltból bevásároljanak – tették közzé a police.hu-n

Hozzávetőleg 730 ezer forint értékű alapanyagokat és eszközöket vittek el onnan, de a termékek árát a megbeszélt fizetési határidő után nem egyenlítették ki. A bolt ügyvezetője elunva a sorozatos ígérgetéseket a rendőrséghez fordult.

A nyomozás során kiderült, hogy bár a férfi valóban vállalkozó volt korábban, de teljesen más tevékenységi körben dolgozott. Az árukat nem a vállalkozás keretein belül használták fel, az a cég nem is létezett, hanem a saját lakásuk felújításához.

A nyomozók a termékek megmaradt részét lefoglalták és visszaadták tulajdonosának. A felújítók az eljárás során a fennmaradó tartozásukat rendezték a cég felé. A csalás miatt folytatott eljárást a kiskunfélegyházi nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük