Trükkös tolvajok kezén kattant a bilincs, erre figyelmeztet most a rendőrség

Trükkös tolvajok kezén kattant a bilincs, erre figyelmeztet most a rendőrség

Sharing is caring!

Trükkös módszerrel jutottak hozzá nagyobb összegű készpénzhez azok a tolvajok, akiket néhány nappal ezelőtt fogott el a rendőrség, utóbbiak pedig most néhány tanáccsal is szolgáltak annak érdekében, hogy ezek elkerülhetővé váljanak.

Pénzváltás gyanánt szólították le azt az időt férfit február 12-én a déli órákban a XVIII. kerületi Építő utcában, akitől két 18 éves fiatal 200 forintot szeretett volna apróra váltani. Az idős férfi segített, ugyanakkor nem volt elég pénz a zsebében, így a tárcáját is elővette, viszont azt később csak a táskája tetejére rakta vissza, ami kapóra jött a tolvajoknak.

 

Az eltulajdonított tárcában 170.000 forintnyi készpénz és bankkártya volt, ugyanakkor a tolvajok túl sokáig nem élvezhették a “siker ízét”, ugyanis két nappal később a sikeres azonosításnak köszönhetően egy VI. kerületi plázában utolérte őket a sorsuk, és mind L. Róbertet, mind H. Reginát elfogták február 14-én.

Rendőrség hivatalos oldalának tájékoztatása alapján előbbinek indítványozták előzetes letartóztatását, míg utóbbi szabadlábon védekezhet.

A hivatalos szerv ezen túl néhány hasznos tanáccsal is szolgál annak érdekében, hogy elkerülhetővé váljanak az ilyen esetek:

· Bankkártyáját, pénz- és irattárcáját tartsa biztonságos helyen – jól zárható táska belsejében, belső zsebekben. A kártya PIN kódját jegyezze meg, soha ne írja fel és ne tárolja a bankkártya mellett!

· Ne vegyen elő nagyobb összeget idegenek jelenlétében. Ha nagyobb összegű készpénzt kell magánál tartania, azt lehetőség szerint több helyre tegye el!

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük