„Tudomásul veszem, ha a botrány miatt a kórház eláll a második oltástól” – mondja a soron kívül beoltott gyöngyösi polgármester

„Tudomásul veszem, ha a botrány miatt a kórház eláll a második oltástól” – mondja a soron kívül beoltott gyöngyösi polgármester

Sharing is caring!

Hiesz György azt állítja, rajta és feleségén kívül még „másik tizenöt-húsz ember oltakozott, egytől egyig aznap toborzottak”.

Tudomásul veszi, ha a botrány miatt nem kapja meg a koronavírus elleni védőoltás második adagját – ezt mondta a 24.hu-nak Hiesz György.

A gyöngyösi polgármestert soron kívül oltották be január elején a koronavírus elleni védőoltással. Hiesz György azt állítja, több tucat vakcina maradt meg, miután egy idősotthonban oltottak. Ekkor felhívták, hogy ő is beoltathatja magát.

A lapnak elmondta, hogy a Pfizer/BioNTech vakcina első adagját kapta meg, de már megvan az időpontja a második oltásra is.

“A héten kell kapjam, kiértesítettek a pontos időpontról. De azt is tudomásul veszem, ha a botrány miatt a kórház eláll az oltástól. Attól kutyaszorító ez, hogy a második híján a beadott első is részben értelmét veszíti”

– fogalmazott Hiesz György.

A lapnak azt is elmondta, azért nem beszélt arról, hogy a feleségét is beoltották, mert “senki nem kérdezte”.

Arról is mesélt, hogy rajtuk kívül “másik tizenöt-húsz ember oltakozott, egytől egyig aznap toborzottak”.

“Egyetlen egy nálunk idősebb házaspárt láttam, a többi fiatalabb, mint mi, negyvenes, ötvenes”

– mondta a gyöngyösi polgármester, aki kérdésre azt is hozzátette:

“Sokakat nem ismertem, de akit igen, azok között akad helyi nagyvállalkozó és intézményvezető felesége, nyugdíjas városházi dolgozó, meg olyan is, aki a médiában dolgozik, dolgozott, a többség a párjával”.

A beoltottak politikai hovatartozását firtató kérdésre pedig úgy válaszolt:

“az biztos, hogy nem volt ellenzéki túlsúly, ami tán összefüggésbe hozható azzal, hogy a kórházigazgató fideszes”.

A lapnak adott interjúban pedig ismét elmondta, hogy hiba volt oltakoznia, rettentően sajnálja és a mostani eszével visszautasítaná a soron kívüli oltást.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük