Túl hangos reklám miatt figyelmeztették a Hír TV-t

Sharing is caring!

Jogszerű magatartásra szólította fel a médiatanács a Hír TV és a Magyar Katolikus Rádió 102,6 Mhz szolgáltatóját – írja az MTI a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közlése nyomán.

A Hír TV szolgáltatója öt alkalommal túl hangos reklámot, a Magyar Katolikus Rádió 102,6 Mhz szolgáltatója pedig a szerződésben vállaltakhoz képest kevesebb saját műsorszámot tett közzé.

A médiatanács a jogi következmények kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét – írták.

A testület megbízta az NMHH-t, hogy idén is működtesse a valóságshow-barométerét, amelynek elsődleges célja, hogy a gyermekek védelmében a hatósági vizsgálatokon túlmutató módszerekkel elemezze és az internetes publikáción keresztül szemléltesse a műfajban megjelenő aggályos tartalmak változásait.

A hatóság a november közepén elindult Való Világ powered by Big Brother 10 című műsorban megjelenő káros magatartásmintákat számszerűsítve heti rendszerességgel jelenteti meg. Az előző kilenc évad tapasztalatai alapján a “VV-barométer” az adott műsort hat változó – a szexualitás, a szexuális kontextusban megjelenő meztelenség, a trágár kifejezések, a dohányzás és a direkt, illetve indirekt módon feltűnő alkoholfogyasztás – segítségével kvantitatív módszerekkel elemzi. Az NMHH a barométerrel a tudatos médiafogyasztás fontosságát és az aggályos, káros tartalmak jogszabályokon túlnyúló, ártalmas hatását kívánja bemutatni.

Az idei adatok már olvashatók az NMHH oldalán.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük