Új fejlemény a vakcinaregisztráció ügyében, meg fog lepődni

Új fejlemény a vakcinaregisztráció ügyében, meg fog lepődni

Sharing is caring!

Úgy tűnik, vége a vakcinaregisztráció szükségességével kapcsolatos bizonytalanságnak, egy hivatalos levél alapján ugyanis egyértelművé vált, hogy aki nem regisztrál, az nem kap oltást – írj a 444 egy olvasótól kapott információ alapján.

A hírportál egyik olvasója addig írogatott kérdéseket hivataltól hivatalig,  míg végül a fővárosi tisztifőorvos helyettesétől választ nem kapott. Ebben világosan benne van, hogy aki nem regisztrál, annak nem jár oltás. A levelet a portál szó szerint idézi:

“A COVID-19 elleni védőoltást igénylők kétféle módon jelezhetik igényüket:

1., Az Ön által is megkapott regisztrációs lap kitöltésével, visszaküldésével, (olvasónk 60 év feletti nyugdíjas, és ők nemcsak online regisztrálhatnak, hanem postai úton kaptak űrlapot is – szerk.)

2., online regisztrációval.

Az állam felé ezek a regisztrációk jelzik, mennyi oltóanyagot szükséges beszerezni, mivel az oltás ÖNKÉNTES.

Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye.Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt.

Hivatalosan senkit nem értesítenek, mivel az oltás, ismételten mondom: ÖNKÉNTES.

Amennyiben szeretne oltást kapni, kérem, regisztráljon.

Üdvözlettel:

Dr. Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos.”

A vakcinaregisztráció szükségessége eddig egyáltalán nem volt egyértelmű, ami a legtöbbször hivatalos forrásból elhangzott ezzel kapcsolatban, az csupán annyi volt, hogy az igények felmérése miatt van rá szükség. A  mérsékelt regisztrációs hajlandóságban vélhetően nem kis szerepe van a felmerült adatvédelmi aggályoknak, az adatok ugyanis egy Fidesz-közeli cégen futnak át, ugyanez a cég üzemelteti a választási rendszer szoftverét is.

A nyilvánosságra hozott oltási terv két csoportnál – a szociális szféra dolgozóinál és a rendvédelmi munkatársaknál – úgy említi a regisztrációt, hogy nem szabad kötelezővé tenni, mert csökkenti az oltási hajlandóságot.

A portál felidézi Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetiroda vezető szavait, aki decemberben egy tévéműsorban kimondta, hogy aki nem regisztrál, az “hátrébb kerül a sorban”. December 16-án a járvány elleni védekezés sikereiről tartott sajtótájékoztatót a két kormánypárt frakcióvezetője, és a KDNP képviselőcsoportja nevében Simicskó István ott kijelentette, hogy “nem kötelező regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n ahhoz, hogy az ember oltást kapjon”. A helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos szavai azonban szöges ellentétben állnak az eddigiekkel.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük