Új zaklatás jelent meg az iskolákban: kiközösítik azt, aki elkapta a vírust

Sharing is caring!

A fertőzött diákok kiközösítése ugyanolyan veszélyes lehet, mint a fizikai bántalmazás.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

A koronavírusos diákoknak nem csak a betegség esetleges tüneteivel kellett megküzdeniük az iskolákban, de a társaik előítéleteivel is. Az ADOM nevű diákmozgalom szerint egyre többször fordul elő, hogy kiközösítik a tanulók azt, akiről kiderül, hogy fertőzött. Van, akit azért hibáztatnak, mert később derül ki, hogy tudta nélkül betegen járt iskolába, számolt be az RTL Klub.

A csatornának nyilatkozó gyermekjogi szakértő szerint ilyen esetben azonnal és határozottan szót kell emelnie a tanárnak vagy a szülőnek.

Gyurkó Szilvia emlékeztetett, hogy már a járvány első hullámakor megjelent ez a zaklatási forma.

A szakértő szerint a koronavírus-fertőzöttek ilyesfajta kirekesztése ugyanolyan veszélyes lehet, mint a fizikai vagy a verbális bántalmazás, ráadásul olyan traumát okozhat, amit sokkal később hevernek ki a gyerekek.

Facebook Comments