Egy jordániai férfi kaphatott úgy védettségi igazolványt, hogy nem adtak neki oltást.

A rendőrség eljárást folytat egy Békés megyei háziorvos ellen, aki a gyanú szerint csak „papíron” adott koronavírus elleni oltást egy külföldinek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a Nemzeti Védelmi Szolgálat kezdeményezésére indította meg az eljárást. Ez az a szervezet, amelyik 2021 elejétől vizsgálhatja az egészségügyben történő jogsértéseket.

Az orvos a police.hu közleménye szerint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT) bejegyezte, hogy 2021 nyarán, három hét különbséggel kétszer beoltott egy külföldit. A jordániai férfi aztán az egyik budapesti kormányablakban idén januárban kérte, hogy állítsanak ki neki védettségi igazolványt. A rendőrség szerint azonban a férfi az oltások időpontjában nem is volt Magyarországon.

A rendőrség a háziorvost információs rendszerbe a jogosultság keretei megsértésével történő bevitellel elkövetett védettségi igazolással való visszaélés bűntettel gyanúsítja, és vizsgálja a történteket.

Egy jánoshalmai háziorvost is azzal gyanúsítanak, hogy védőoltás nélkül adott ki igazolást. Ő a Blikk szerint jelenleg börtönben van.

via hvg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.