Utaznának a magyarok, de nincs rá sok pénzük

Utaznának a magyarok, de nincs rá sok pénzük

Sharing is caring!

Ha a korlátozásokat feloldják, akkor magyarok kétharmada azt tervezi, hogy elutazik a nyáron – derül ki a Pulzus Kutató reprezentatív felméréséből. Túl sokat azonban nem fognak költeni, így nagy valószínűséggel idén is a belföldi turizmus dominál.

Tavaly a lezárások és nehéz tervezhetőség miatt sok országban döntött rekordot a belföldi turizmus. Nem volt ez másként Magyarországon sem, ha a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) becslésen alapuló statisztikáját vesszük alapul. Eszerint annyira sokan vették igénybe a magánszálláshelyeket, hogy a belföldi utazási kedv történelmi csúcsot ért el nyáron.

Ha csak a kereskedelmi szálláshelyeket nézzük – amire megalapozottabb adatok állnak rendelkezésre – akkor 22 százalékos a visszaesés. Magyarország ebben a tekintetben a sereghajtók közé tartozik Európában. (Erről itt olvashat bővebben.)

Az optimista forgatókönyv szerint nyárra annyira magas lesz az emberek átoltottsága itthon és külföldön, hogy számos korlátozást fel lehet oldani és szabadabban lehet majd utazni külföldre is.

Pulzus Kutató – a Napi.hu megbízásából készített – közvélemény-kutatása szerint a magyarok kétharmada szán valamennyi pénzt utazásra és mindössze 34 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ez nem szerepel a nyári büdzsében.

Az emberek 19 százaléka fejenként kevesebb mint 50 ezer forintot költene, ami egy rövid, belföldi kiruccanásra lehet elég, 25 százalékuk pedig 50 és 100 forint közötti összeget szán erre. Ez egy négytagú család esetében 200-400 ezer forint, amely még mindig inkább határon belül időtöltést valószínűsít.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük